Hyperaktívny močový mechúr alebo zväčšená prostata?


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/14487-hyperaktivny-mocovy-mechur-alebo-zvacsena-prostata

No tak toto sa mi hodilo. Mám problém s močením ale už od detstva. Vypadá to na hyperaktívny mechúr:-(

Poradte, caste behacky na zachod maju nejaky suvis s tou zvacsenou prostatou? Akoze cez este okej, to sa da, ale ked mam v noci kazdu chvilu vstavat, tak to je otras. Treba to riesit s doktorom? Akoze radsej by som nieco skusil len tak, ze hoci aj nejake babske recepty alebo nieco volnopredajne z lekarne.

Ako dlho toto uz u teba trva? Podla mna to moze byt aj prechladnutie, ale to mas len teraz nejake obdobie.

ocino to mal tiez takto este kedysi davnejsie, tiez bol v tom, ze vsak to len prechladnutie, lebo to bol taky cas, ze este aj na jesen v zime boli futbal hrat vonku. ale veru nie. ukazalo sa to ako problem s prostatou.

najlepsie je podla mna ist proste k doktorovi. aj ked to asi nie je prave prijemne vysetrenie, ale tak robis to pre svoje zdravie. alebo aspon v lekarni sa informovat, co by ti odporucili.

potom by bolo fajn nieco take, ze aj na prostatu teda a aj na mocove cesty naraz. tak to myslim, ze aby jeden doplnok nejaky vyzivovy rovno na oba problemy zaberal.

No nie si nejak narocny, ze vsetko v jednom? Akoze bolo by to idealne, lebo tak lepsie je si hodit jednu tabletku ako za hrst, to zase nehovorim. Ale to bude asi tazko aj nieco take zohnat si myslim.

a mozno ani nie. v tejto dobe sa uz daju najst rozne komplexne vitaminy. podla mna kazdemu zalezi na tom, aby toho musel brat ale aj kupovat co najmenej

nie som si isty, ci tu padlo uz nejake odporucanie alebo nie, ale moja skusenost, co mam je s produktom od zerex na prostatu. je to trochu taka citliva tema, ale az to ma niekomu pomoct, tak odporucam vyskusat. mne to zabralo dobre.

treba to nejak dlhodobo uzivat, alebo? moze to mat aj nejake vedlajsie ucinky napriklad?

posobi tento doplnok aj tak nejak preventivne alebo sa smie uzivat len ak je nejaky ten zdravotny problem v tom smere

kedze to nie je liek ale doplnok stravy, takto sa to aspon oznacuje, tak to mozes, teda asi nie, uzivat aj preventivne. ale osobne v tom nevidim vyznam, aby sa nieco uzivalo, ked clovek nema nejake problemy. potom si ich len zbytocne privolas heh.

keby teda pripustime nejake taketo problemy, ze by som mal a zacal by som teda na to nieco uzivat, tak po akom case mozem ocakavat, ze pride nejaka zmena, nejake zlepsenie? hadam to nie je treba nejak extra dlhodobo uzivat, ci?

myslim, ze na to sa az tak moc nie je vhodne zameriavat, hlavne je aby to zabralo, ci nie? nebude to vsak asi zo dna na den

povedzme si tak, co ti len tak zaberie zo dna na den s tym, ze to bude mat dlhodoby ucinok