Imunitný systém a probiotiká

Probiotické kultúry sú telu vlastné kmene mikroorganizmov (najmä laktobacily, bifidobaktérie, prípadne ďalšie druhy mliečnych baktérií, ale aj niektoré huby), ktoré sa za normálnych okolností vyskytujú v tráviacom trakte človeka.



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/10880-imunitny-system-a-probiotika

Asi som sa nikdy nezaoberala veľmi tým čo jem a možno preto mám teraz taký zvláštny pocit, že som fakt ťuťko. Sem tam si prejdem nejaké články, zvlášť, keď známy spomenú niečo čo je fajn si zopakovať zo školy, alebo niečo čo som nepočula. Taktiež som začala z každej strany teraz počúvať o probiotikách. Kamarátka si teraz kúpila nejaké probiotiká na imunitu Biopron Respiron. Čo som si čítala články, tak každý hovoril väčšinou o trávení a ešte sem tam sa vyskytnú aj pri močových cestách. Fakt som ale netušila, že môžu byť probiotiká aj na imunitný systém. Máte s tým niekto skúsenosti? Lebo je to veľmi zaujímavé :slight_smile: a určite si rada rozšírim obzory :slight_smile:

Ja mám dobré skúsenosti s laktobacilmi, po antibiotikách som mala rozbúraný žalúdok, hnačky a podobne a po užívaní swiss imunit laktobacilov sa mi to pekne upravilo a bol kľud :slight_smile:

Súhlasím ja tiež len laktobacily riešim, skúšala som všelijake ale najviac som si zvykla na swiss imunit laktobacily, tie dávam aj deťom lebo majú takú jahodovú chuť, ktorú majú radi.