Inkontinencia – diel druhý: Možnosti liečby

V prvom diele seriálu o inkontinencii (Trápi Vás inkontinencia? – diel prvý: Typy inkontinencie) sme sa zoznámili s typmi inkontinencie. Od typu inkontinencie a jej príčiny sa potom odvíjajú možnosti liečby. Správne určiť typ a príčinu inkontinencie je najdôležitejším krokom pred začiatkom samotnej liečby



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/10886-inkontinencia-diel-druhy-moznosti-liecby

Ja som na podobný problém cvičila kegelové cviky. Začala som sa o tento problém viac venovať a začala som uvažovať aj nad zmenou životného štýlu. Najväčší problém bol aj nedostatok vody a nedostatok pohybu, pretože pracujem v kancelárii. Svoj problém som riešila aj s lekárom a konzultáciou, kde mi odporučil aj tekvicové tabletky. Možno kombinácia dobrej stravy, dostatku vody, veľa pohybu a doplnku v podobe probiotík mi zlepšil môj problém.

Najlepšia možnosť liečby hlavne v počiatočnom štádiu je pomocou prípravku Ive Inkontinstop z lekárne. Hotový zázrak, peckovo pomáha. Odporúčam hlavne ak máte problémy s inkontinenciou po porode, ja som vtedy ho užívala.

Neprajem nikomu, aby zažil posledné dve štádiá, ale bohužiaľ aj takí ľudia existujú. Na začiatku som sa bála o tom hovoriť, ale potom sa ma lekárka spýtala, či ma netrápi ešte niečo iné, tak som jej vysvetlila, že nie som úplne v poriadku. A ona taká, že je to normálne, že sa o tom hanbia ľudia rozprávať. Povedala, že najprv skúsime kegelové cviky, upravenú stravu, veľa vody, hygienu. Ja som si ešte dokúpila uroval manosa akut a musím povedať, že sa to lepší. Áno, je to krôčik za krôčikom, ale zdravie je pre mňa tým najdôležitejším, lebo keď nemám zdravie, to ako keby som nemala nič.

Ja som mala inkontinenciu v počiatočnom štádiu, stačilo mi užívať Ive inkontinstop, ktorý som videla v telke a prešlo mi to