Intímna hygiena

Budem rada, ak mi napisete vase skusenosti s konkretnymi znackami intimnej hygieny, pripadne aj ceny. V lekarni je tak vela pripravkov a ja nechcem zbytocne vyhadzovat peniaze. Dakujem.

No ja som vyskúšala špeciálne vlhčené utierky na intímnu hygienu, ale nie som s nimi spokojná, tak gély a pod. výrobky som nepoužívala radšej. Boli to rôzne značky, nemám nejakú vyhradenú, snáď iné poradia viac ako ja .

Ahoj, ja som pouzivala najcastejsie Niveu, ale momentalne pouzivam Saforelle - je to dostat v lekarni, stalo nejakych 160 Sk a je bez obsahu mydla, na intimnu cast tela mi staci par kvapiek, prirovnane ako velkost hrasku. Moje zname pouzivaju Dove a vraj je tiez velmi dobre int. mydlo, ahoj.

Ja pouzivam od AB gel na intim hygienu, teraz chcem vyskusat z Oriflame, ja som s tymito gelmi nikdy nemala problem, aj Nivea je ok, alebo aj Lactacid som pouzivala, treba vyskusat, vsetky sa pohybuju v priblizne v rovnakej cene.

Odpoveď gynekologa: nepožívajte nič, stačí čistá voda, potom si nebudete vedieť rady s výtokmi. Aj to “dole” je taká istá časť tela, ako všetko ostatné. Na ruky, nohy, telo atď. predsa nepoužívate zvlášť hyg. prostriedky.

Jasne, vsetko je to len marketingovy tah kozmetickych firiem, voda je dobrá.

Uz si skusila dole umyt mydlom alebo hocakym sprchovym gelom? To “dole” nie je take iste ako ostatne casti tela, potom by som si aj zuby mohla umyvat mydlom, vsak nie su ine ako ostatne casti tela, nie? Pripravky urcene na intim. hygienu vacsinou neobsahuju mydlo, ktore okolie a aj samotnu posvu vcelku dost drazdi. A okrem toho, cista voda neodstrani celodenny specificky pach partii “tam dole”.

“to dole” som preto pouzila, pretoze tak sa zvykne vyjadrovat vacsina zien. Pokial sa rano vecer umyjes cistou vodou bez kadejakych sprchovych gelov a nemas ziadny zapal, tak predsa nepotrebujes ziadne ine hyg.prostriedky. Vyskusaj a potom ironizuj. Alebo kludne si davaj vsetko, co reklamuju a zarabaju na tom a potom budes najcastejsou navstevnickou gynekologov s nadavkami, ze Ti nemozu pomoct.

Ja chodím ku gynekologičke raz za rok na preventívku a odkedy nenosím tangá, nemám žiadne ťažkosti, takže problémy majú častokrát korene úplne inde, ja som so svojím intim. gelom spokojná.

Ahoj, ja pouzivam Lactacid je vyborny, ale aj Nivea nie je zla. A potom mam este skusenosti s gelom z Tea tree (neviem ako presne sa to pise), predavaju to len v lekarni, ale je to tiez vyborny gel. Ceny su tiez v pohode.