Janského plakety za darovanie krvi odovzdal dnes SČK desiatkam ľudí

Na Slovensku pribudli ďalší držitelia plakiet Jana Janského a medailí Jána Kňazovického, ktorými Slovenský Červený kríž (SČK) oceňuje mnohonásobných darcov krvi



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/9277-janskeho-plakety-za-darovanie-krvi-odovzdal-dnes-sck-desiatkam-ludi

Dobry den, nie velmi chapem, ze ako to funguje s tymi plaketami. Ja mam za sebou uz asi 16 odberov a nedostal som zatial ziadnu plaketu. Neviem kto o tom rozhoduje a ani ako to prebieha, ale je to zvlastne. A urcite nechcem teraz chodit a vyskakovat, ze ja som nedostal. Nechodim darovat kvoli tomu.

Dobrý deň, ja by som sa tiež chcela informovať, kde nastala chyba pri evidencii držiteľov plakiet. Miestna organizácia ČK v Malinove pravidelne organizuje bezplatný odber krvi v Ružinovskej nemocnici. Je nás cca. 15 - 18 darcov, medzi ktorými sú viacerí potencionálny “držitelia Jánskej plakety”, len akurát tú plaketu nemáme. Ja osobne mám 32 odberov a fyzicky vlastním len bronzovú plaketu. Viackrát sme oslovili kompetentných v Senci, krajskú organizáciu ČK, v Bratislave sme nahlásili v Ružinovskej nemocnici a do dnešného dňa sa nič neriešilo. Už nevieme, kde to máme nahlásiť a zdôrazňujem, že nie som sama v tejto situácii.

Veľmi som sa pred rokmi potešil bronzovej, no na striebornú a zlatú čakám napriek tomu, že som v priebehu roka znova vypĺňal anketový lístok SČK.