Chcem sa opytat, ci pacienti, ktori sa zapajaju do tychto diskusii ovladaju svoje povinnosti a vedia, kedy maju mat na odborne vysetrenia vymenny list. a kedy ho nepotrebuju?
Ja co viem, tak ak ides napr. ku koznej s jednym a tym istym problemom, nepotrebujes vymenny stale dookola. Ale ak ides s inym druhom problemu, listok potrebujes. Taktiez som bola poucena, ze na kontrolu na ocne listok potrebujem, aj ked idem na kontrolu (a v podstate s tym istym problemom )… niekedy fakt tomuto nechapem.
Na všetky odborné ambulancie okrem gynekologie a zubnej lístok potrebuješ. Nepotrebuješ, keď ideš na kontrolu na odbornú ambulanciu, kde si už bol vyšetrený a túto kontrolu ti určí daný lekár (tj. objedná ťa na kontrolu). Na očnú v prípade, že chceš len vyšetriť kvôli predpisu okuliarov, inak aj tu treba. Na psychiarii pri určitých diagnózach.
Kontrola musi byt do primeraneho casu a nie po dlhom case, vtedy je to nanovo vysetrenie. Vymenny listok musi byt aj k jednemu lekarovi, hoci na druhy den, ak sa jedna o novu diagnozu.
Prva otazka: Co ked sa mi stane uraz do 24 hodin? Napriklad si vyvrtnem clenok?
A druha otazka: Bol som vysetreny na pohotovosti a mam ist na kontrolu do odbornej ambulancie, treba ist vystat radu k obvodnemu kvoli listku?
Uraz, ktory vznikne do 24 hodin - nepotrebuje pacient listok ak do toho casu vyhlada osetrenie. A takisto nepotrebuje ani listok, ak pride na kontrolu z pohotovosti, ale musi mat lekarsky nalez.
Lekársky nález s odoslaním a pomenovaním ambulancie. Ak to tam nie je, tak za obvodným.
Ďakujem.