“Nemám na raňajky čas,” sťažuje sa mladý muž. “Chcem chudnúť,” argumentuje dlhovlasá slečna. “Ráno mi to vôbec netrávi,” vzdychá starší pán. Dobre poznáte tieto reči o raňajkách. Len málo ľudí vie ako, čo, prečo a kedy raňajkovať a ešte menej to aj pravidelne robí. Najčastejším nepriateľom
Skúste jesť vločky a semená keď máte strojček. Je to jednoducho hrozné (ťažké a bolestivé) a hlavne väčšinu z tých vecí mám zakázané jesť, lebo mi to môže odlomiť zámky na zuboch. A prečo sójové mlieko? Ďalšie umeliny do seba strkať? Tak ako to je aj s margarínmi, že sa nakoniec zistilo, že obsahujú kopec transmastných kyselín, ktoré sú horšie než nasýtené mastné kyseliny? Ak sa nestravujete tak, že do seba pcháte slaninu a klobásky (inak takmer všetky obsahujú karcinogén E250), tak sa cholesterol zvyšovať nebude. Ja sa radšej držím hesla: všetko s mierou. A k tomu ovociu… Banány sú fajn, mám ich aj rada, ale 99% banánov na trhu je z Martinika, kde je taká hladina pesticídov v pôde, že ľudia tam umierajú na rakovinu ako muchy. Kvôli tomu sú lacné a predávané v obchodoch. V BA je to možno inak, ale KE je riadny zapadákov a ešte aj zdravé veci tu majú podpiriemernú kvalitu, čo z nich robí veci až nezdravé… Takže ja odporúčam len ovocie, ktoré má známy zdroj a nie z druhého konca zemegule, kde strkajú do ovocia kadejaké veci, ktoré iba zvyšujú úrodu a znižujú kvalitu a nehovoriac o dôsledkoch na životné prostredie! Neviem ako Vy, ale ja som už taká nahnevaná z toho, akými blafmi nás kŕmia obchody, že až. A veľa ľudí sa ani nevie brániť, lebo v obchodoch nebudú písať ktoré aditíva sú potencionálnou hrozbou, alebo ktoré obocie má v sebe veľa pesticídov…