• 600 g kalerábu • 1 zväzok jarnej cibuľky • 1 PL ghee masla alebo kokosového oleja • 200 g medvedieho cesnaku • 2 ČL himalájskej soli • mleté čierne korenie • štipka muškátového orieška • 50 ml rastlinnej smotany**** (voliteľné) • 2 ČL slnečnicových semienok Postup: Na masle si opražte bielu časť jarnej cibuľky nakrájanú na kolieska. Pridajte nakrájaný kaleráb a poduste. Po chvíľke vložte do hrnca aj medvedi cesnak, zalejte vriacou vodou alebo vývarom (1,2 l), dochuťte korením a soľou (ja som pridala aj čerstvú vetvičku majoránky, ale keď ju nemáte, nemusíte ju dávať). Keď kaleráb zmäkne, polievku mixujte dohladka tyčovým mixérom. Pridajte štipku muškátového orieška a môžete podávať. Na tanieri zjemnite rastlinnou smotanou, ochuťte nasucho opraženými slnečnicovými semienkami a zelenou časťou jarnej cibuľky. Porcie: 4 Čas prípravy: 40 minút
Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/14111-kremova-polievka-s-medvedim-cesnakom-jarnou-cibulkou-a-slnecnicovymi-semienkami