Kruhy pod očami

Dobrý deň, mám kruhy pod očami už od detstva. Nie sú nejaké veľmi výrazné a lekár mi tiež nič na ne nepovedal, keď som u neho bola, len priateľ ma upozornil, že by to mohlo byť niečo s vnútornými orgánmi (pečeň alebo obličky). Som dosť chudá, takže vždy som to brala ako chybičku krásy (chudosť v tvári, bledá pokožka a výraznejšie oči). Keďže k lekárovi chodím pravidelne, aj krvné testy mám všetky v norme, asi to nebude nič, čo by ma malo znepokojovať. Máte niekto podobný problém?

Podobne tiez mam kruhy pod ocami, u lekara som s tym zatial nebola, ale chystam sa, uvidim co mi povie. Mozno ma len obvini, ze som hypochonder, ale nie su velmi esteticke, kazdy den si ich zakryvam korektorom a uz ma to nebavi, pravda je, ze to moze suvisiet s pitnym rezimom, ktory u mna nie je moc slavny.

Moja dcéra 5 ročná má tiež kruhy pod očami, veľmi nezdravú farbu v tvári, takú šedú a tie kruhy sú tiež také do fialova. Lekárka jej tiež na moje naliehanie zobrala krv a vraj je všetko v poriadku. Jednoduché vyzerá nezdravo.

Mna tiež trápia kruhy pod očami. Mám 18 rokov. S rastúcim vekom ich vidno výraznejšie. Myslím si, že to nie je od únavy, keďže niekedy pravidelne spím aj 9 hod. a mám ich stále. Moja mama ich má tiež dlhú dobu. Dočítala som sa tiež, že priveľa solenia jedál má dopad na kruhy, málo príjmu tekutín a aj zlá funkcia obličiek. V mojom prípade to bude asi dedičné. A toto sa ráta medzi kozmetické alebo dermatologické problémy?

Mám 16 rokov, kruhy pod očami sa mi začali robiť asi tak pred piatimi rokmi. Zatiaľ som skúšala len make-up, ktorý to ale vôbec nezakryje, ale už aj uhorky, ale hneď potom sa mi oči zapálili. Tiež by som chcela navštíviť lekára, ale ak by ste niekto mali nejakú dobrú radu, ako sa ich aspoň trocha zbaviť, tak budem rada.

Dobrý večer, kruhy pod očami obyčajne Vás upozorňujú, že niečo nie je v poriadku s obličkami, pečeňou a hrubým črevom. Mate pocit, že ste často unavená? Vylúčte zo stravy biely cukor, ak musíte sladiť, tak len trstinovým cukrom, alebo fruktózou. Kúpte si “Kustovnicu činsku” a z 20 plodov pite čaj najmenej 2x denne, alebo ju len tak jedzte. Ak si kúpite aj “Umeboshi” / umibuši / a budete jesť 10 dni 3x denne, potom stačí raz denne, mali by ste vidieť zlepšenie. Pri obidvoch produktoch nesmiete používať kovové náčinie. Ak mate záujem o podrobnejšie informácie napíšte, rada poradím. Želám veľa úspechov.

Mam 20 rokov a kruhy pod ocami mam uz dlhsiu dobu a ku nim pripojene aj blede lica po ocami. Neviem cim to moze byt, spavam denne aj 9 hodin a stravujem sa tak bezne, konzumujem aj ovocie a zeleninu kazdy den. Pitny rezim dodrziam taktiez. Ak mate daku radu ako to odstranit vopred dakujem.

Ahojte, ja som proti kruhom pod očami bojovala dlhšiu dobu, až som skúsila na oko bežnú kozmetiku - http://www.etani.sk/23-gel-na-kruhy-a-opuchy-pod-ocami-etani-unavene-oci-8588004160064.html
a problémy ustúpili… Ale spolu s tým som aj zvýšila príjem tekutín - čistú vodu… po pár dňoch bolo vidieť prvé zmeny :slight_smile: