Lekár už nemože pacienta v mieste jeho bydliska odmietnuť ošetriť

Všeobecní lekári, gynekológovia a stomatológovia oddnes už nemôžu odmietnuť pacienta, ktorý má v jeho rajóne trvalý pobyt. Vyplýva to z novely zákona o zdravotnej starostlivosti, ktorá obnovila tzv. rajonizáciu a nadobudla účinnosť začiatkom januára 2008

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/4161-lekar-uz-nemoze-pacienta-v-mieste-jeho-bydliska-odmietnut-osetrit

Spýtajte sa lekárov, či už majú určenú N O V Ú rajonizáciu. Je 6. apríla 2008 ! Tak o čom to je ? Valentovič je absoútne neschopný.

V roku 2007 som nebola na preventívnej kontrole u zubného lekára. V tomto roku chcem si dať spraviť preventívnu kontrolu.je to možné a čo ma to asi bude stáť.

Preventívna prehliadka je povinná každý rok aj keď ste neboli minulý nemalo by Vás to stáť nič, ak máte poisťovňu a lekár má zmluvu s vašou poisťovňou. Len ak máte nejaký kaz a nie ste akútna, vtedy sa dopláca viac, pretože poisťovňa Vám neprepláca úkony na základe minulej preventívnej prehliadky, na ktorej ste nebola.

Kto mi poradí ktorej lekárke podľa rajonizácie patrím, ak som sa presťahovala do Petržalky na Topoľčiansku ulicu?, alebo kde nájdem ten zoznam?