Lekári chcú zastaviť zákon o mzdách sestier, obrátili sa na GP SR

Slovenská lekárska komora (SLK) sa snaží zabrániť účinnosti zákona o minimálnych mzdových nárokoch zdravotných sestier a pôrodných asistentiek



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/11892-lekari-chcu-zastavit-zakon-o-mzdach-sestier-obratili-sa-na-gp-sr

Pracovala som v zdravotnictve 32 rokov, z toho 16 rokov v sukromnej ambulancii za smiesny plat 350 eur, to lekarom nevadi, ked sestra robi za almuznu, ale ked maju pridat, tak sa buria, ved plat pre sestru vyberie na poplatkoch od pacientov, je to hamba, teraz som nezamestnana, lebo po patdesiatke vas uz nikto nechce a teraz po platovej reforme uz vobec.

To je podľa mňa nejaký predvolebný ťah, naozaj neviem, čo by týmto aký lekár sledoval, ale ak na takéto veci majú vážení lekári naozaj čas, tak by som bola veľmi prekvapená. Jedno je isté, ak mi moja plat nezdvihne, idem opatrovať do Rakúska alebo hocikam inam, nemusí byť ani v zdravotníctve, nemyslím si, že som iba tých pár stovák hodná, 32 rokov by som v tých podmienkach nevydržala, klobúk dole Marry.

Je to smutné, že lekári, ktorí majú vysoké platy a teraz im znovu zvyšovali sa boja, že by im nemali z čoho v júli znova zvyšovať, to nerátam ešte to, čo dostanú do vrecka, myslia len na seba a sestrám, ktoré pracujú v ambulancii a majú malé platy, nadčasy sa žiadne nepreplácajú v ambulanciách, závidia aj tú trochu naviac, čo majú dostať za odrobené roky. Teraz keď sestra má dostať plat podľa odrobených rokov, čo bolo zastavené už zopár rokov, tak závisť zase vyhráva nad pravdou. Je to smutné, že zase myslia len na seba a nie na pacientov a sestru, ktorá väčšinu práce odrobí aj za nich.

Moje milé sestricky, nič Vám nebráni brázdiť Európu a ísť za lepším. Anilekárom nikto nebráni. To čo tento klerikál včera predviedol v diskusii bude ústiť v masový odchod lekárov zvlášť špecialistov. neviem kto tu ostane liečiť. sestričky? podla odrobených rokov? nie podla kvalifikácie, vytazenosti ale roky? mali by ste mat take platy ako lekári. vlastne preco pani profesorka na gymnaziu, ktorá uči fyziku a matematiku a jej deti vyhrávaju svetove sutaže by mala mat menej ako zdravotna sestra? a aj pani učitelka VS vzdelaná na ZS? ostatní kvalifikovaní ludia v SR? sestry so strednou školou a ich roky praxe. Nie je to ani trochu choré, že ked specialista je PN a nemá vobec ziadny prijem musí platit sestru osemsto eur- cena práce. cena práce to čo musí lekár platiť je 1250 eur mesačne. a kde su jeho naklady na nájomne na pristroje a ostatne prevadzkove naklady a jeho plat je kde? sestricka prispeje?

Chod moja, len chod.