Teta nás navštevuje preto, aby nám spravila radosť, keď odchádza. Spravila u nás to, čo sa robí psíkom. Umyla ma, učesala a dala pusu. Náš strýko pracuje v bani a naša rodina z toho ťaží. Stropy sa v domoch stavajú preto, aby ľudia mohli chodiť po povali. Ja mám doma vlastnú izbu, naša Oľga tiež, iba otec s mamou musia spať v jednej. Mám rada divadlo, pretože tam chodia rodičia a ja sa môžem pozerať v noci na televíziu. Meluzína vie v komíne skučať ako naša Jana. Keď doma poviem, že by som rád išiel tam, kde som už dlho nebol., tak ma naši pošlú k holičovi. Prečo sa povie vzdialený strýko, keď býva tak blízko ? Až si usporíme na auto, tak si kúpime niečo iné. Dieťa je dospievajúci dospelý. Ako materské znamienko mám na hlave hrču. Modrina je úraz, ktorý prechádza do zelena. Vodu, kterú nepoznám, nepijem. Mohol by som, nakaziť smäd. Niektorí ľudia nechcú ani počuť o ženení a radšej sa stávajú vdovci. Na svete má človek najväčší pokoj až po smrti. Bezúhonný človek je taký, ktorý sa nedá uhnať. Ten človek, ktorý vôbec nepije alkohol, sa nazýva analfabet. Kdo ho pije, podobá sa zvieraťu, pretože lezie po štyroch. Opilci spáchajú pod vplyvom alkoholu aj sebavraždu, ale druhý deň o tom nič nevedia. Alkohol našemu zdraviu škodí, pretože sa o tom učíme v škole. Optimista je človek, ktorý je smutný len vtedy, keď nie je veselý. Holohlavý pán má čelo až niekde pri krku. Kto pije veľa mlieka, rastie ako z vody. Babička chce Piešťany, pretože reumu už má. Dospelý človek je taký, ktorý už vyrástol do výšky a začína rásť do šírky. Jedna polovica mojich rodičov je rodu mužského a druhá rodu ženského. Človek vznikol z opice neandrtálskej a musel sa prácou narovnať. V minulosti bol Dunaj terčom hudobných skladatelov. Asi sa stala dopravná nehoda, pretože pod našimi oknami sa začali množiť ľudia. Dni sa predlžujú. To vidíme aj podľa toho, že vyučovánie sa nie a nie skončiť. Poézia sa od prózy liši tým, že v poézii je viac bieleho miesta. Ľudovít Štúr bojoval za vzrušenie poddanstva. Medzi drogy patrí i Mary Huana. Knihovníčka mi poradila novinku: „Keď dospievam.“ Ale mňa knihy o hudbe nezaujímajú. Epigram je krátka sadistická báseň. Hegel bol nemecký dialekt. Nepracujem síce úhľadne, ale zato pomali. Otec povedal, že mamička varí podľa atlasu húb. Je to jedlé, ale nechutné. Choval sa sebavedome, vystupoval smelo. Skrátka bol to suvenýr. V Mezopotámii stavali odôvodňovacie kanále. Grécka bohyňa múdrosti sa volala Anténa. Z rozbehnutého vlaku sa môže vyskočit len vtedy, keď stojí. Odvážne zviera je napríklad ryba. Je chladnokrvná. Ja neviem, či som spravila talentové skúšky, pretože si pani profesorka stále zakrývala dlaňou tvár.
Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/14360-ludia-a-ludkovia