Luhačovice vábia Slovákov Jurkovičovým domom a ďalšími dielami

Najväčším lákadlom pre Slovákov navštevujúcich Kúpele Luhačovice (Lázně Luhačovice, a.s.) sú zachované diela najvýznamnejšieho slovenského architekta Dušana Jurkoviča (1868-1947).



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/13470-luhacovice-vabia-slovakov-jurkovicovym-domom-a-dalsimi-dielami

Tak aby nelákali :slight_smile: mali sme česť tam ísť a bolo tam skvelo. Vychytali sme práve víkend, kedy bolo v Česku naozaj veľmi krásne :slight_smile: Boli sme v Hoteli Alexandria a tým sme si to užívali ešte viac, pretože tam nepobehovali malé deti plačúce, že nemôžu ísť niekam inam, alebo nemôžu dostať kúsok čokolády :smiley: Viem sama na svojich deťoch, ktoré som prenechala krstnej mame :slight_smile: Okolie je príjemné a v hoteli bolo úplne báječne :slight_smile: Nemôžem uveriť, že ten predĺžený víkend ubehol tak rýchlo. Cítila som sa ako v raji. Určite odporúčam na sto krát tam ísť :slight_smile: Okolie ale aj samotný hotel Alexandria za to stál :wink:

ďakujem za skvelý relaxačný tip na hotel Alexandria aj za vábivý článok :wink: Ak nám dožičí tento rok, tak by sme chceli ísť cez zimné prázdniny so snúbencom do hotela Alexandria. Už sme tam pozerali všetky fotky a tento článok ma aj uistil, že je tam naozaj krásne. Mám rada zimu a tá predstava, ako sa všade parí vďaka teplu :slight_smile: No bude to veľmi zaujímavé :slight_smile: A možno by sme nemuseli ísť až cez zimné prázdniny ale skôr, lebo som sa pozerala aj na to, že je tam nádherné prostredie na túry či na bicykel, tak to môže byť tiež zaujímavé a hlavne, keď už máme aj auto, môžeme ísť pozrieť okolité pamiatky :slight_smile:

Architektúra Jurkoviča je úplne nádherná :slight_smile: bývali sme v hoteli Alexandria a spravili sme si z toho poriadne mastný výlet. Ani nechcem radšej premýšľať nad tým, koľko sme minuli, lebo o tom je dovolenka, že nebudem pozerať na každý cent, ale že si zaplatím za kvalitou. Boli sme sa najesť nielen vo francúzskej reštaurácii v Alexandrii, ale aj v tej reštike jurkovičovho domu, no proste krásna oblasť a ešte krajšie prostredie. Určite odporúčam ďalším Slovákom tam ísť :wink: