Makrobiológia

Ahojte, mám dlhodobé zdravotné problémy, doktori mi nevedia pomôcť. Počula som o makrobiologickej strave, vraj veľa ľudí vyliečila. Má niekto skúsenosti? Poprípade nejaké kontakty v BA? Ďakujem

Dobrý deň! Chcela by som začať s makrobiologickou stravou, ale neviem vôbec čo to obnáša. Bola by som rada, keby mi niekto o tom niečo napísal, kto má nejaké skúsenosti. Neviem ani či je to vegetariánska strava, alebo či sa môžu jesť aspoň ryby, alebo len zelenina. Ďakujem

Ahoj, je to asi makrobiotika a makrobioticka strava. Take bezne zlozenie tejto stravy su 40 - 50 % celozrnne obilniny, 30 - 35% zelenina, 10 % strukoviny, 5% polievky a zbytok ovocie, ryby, semienka, orechy a oleje. Vobec sa neje ine maso ako ryby, mlieko a mliecne vyrobky tiez vobec nie. V podstate je to zalozene na tom, ze kazda potravina ma nejaku energiu, bud jing alebo jang a podla toho to oni maju rozdelene, ze ktore potraviny su vhodne a ktore naopak nie. Je to cela veda inak :slight_smile: ale podla mna ten zaklad je, ze obycajny chlieb a pecivo treba nahradit celozrnnym, namiesto obycajnych cestovin celozrnne, ryzu len natural - nie bielu, a je potrebne vo velkej miere zvysit konzumaciu tejto ryze natural a zemiaky uplne obmedzit a brat ich skor ako len pochutinu, nie ako hlavne jedlo. Makrobiotika zemiaky vobec neodporuca. Dalej treba uplne vylucit mlieko a mliecne vyrobky obmedzit, z masa jest len ryby, no a okrem toho velmi zvysit prijem zeleniny a strukovin. To je asi taky zaklad. Ale treba si davat pozor, aby si mala potrebny prisun vsetkych vitaminov a potrebnych latok. Ked clovek vyluci mlieko, musi jest potraviny, kde je vapnik - brokolica, strukoviny atd atd. Je to strasne na dlho, ale ked si clovek zvykne, uz sa ku klasickej strave nikdy nevrati podla mna. Tak drzim palce :slight_smile: