Kdy je treba byt u drobnych operaci (casto bez nebo s minimálni hospitalizaci) byt uplne svelecena/svleceny a kdy ne? je tim limitem to, zda je to lokal nebo celkova nebo zalezi na zarizeni nebo i na tom jak moc “prefiferni” cast tela to je? jake mate zkusenosti? Kdy bylo nutne svleceni i kdyz se to zdalo jako trivialni vec a kdy naopak jste si mohli nechat cast civilniho odevu i kdyz jste s tim nepocitali? A kdyz neni clověk hospitalizovan nekde na luzku, tak kde se obvykle odklada odev pokud se to to vyzaduje? nekde pobliz salu a na stul se clovek presune sam a holt tak jak ho panbuh stvoril?
V lokálnej anestézii to neni potrebné
co viem ja, vzdy sa dava plastenka a pod nou nic nie je, ale viem za ide aj o cast tela, ja som bola na krcnych mandliach v celkovej a tricko mi dali dole dali ten papierovy plast a gate som si nechavala
zalezi aku cast tela operuju
mne raz operovali oko a bola som v celkovej anestezii a bola som normalne oblecena.
Je to vsetko individualna zalezitost, zalezi co operuju
- súhlas, keď robia nejaký hrudník alebo niečo, tak prirodzene, že to treba. -
Po vacsine to chcu, ale tak to je na dohovore
ani nie na dohovore, ale treba sa riadit pokynmi lekara
tak tak oni najlepsie vedia, ze preco treba a kedy nie
- ahoj -
presne ako si napisala, zalezi co je operovane, ako velky je ten zakrok a kopu inych veci
Ale to všetko záleží na zvážení toho doktora ako čo bude najvhodnejšie
Niekedy zvyknú a niekedy nie ide o závažnosť samotnej operácie, predsa len to vyzlečenie má svoj význem a nie je to len tak
ma najma ak by sa nieco skomplikovalo tak aby mohli zakrocit, ozivovat a tak
to znie dost hororovo ze ozivovat
mozem povedat, ze som bola nastastie zatial iba na jednej operacii ale nebola som hola…mala som ten plast ci ako sa tomu hovori…
To záleží od toho, o akú operáciu ide!
no asi jedine ked ta tam viezli
Sak plast mas, ale na operacnom stole ho davaju dolu, tam si nemozu dovolit aby si bola oblecena