U mna vzdy zhorsenie stavu vyvola psychický stres. Bola som uz 2x preto hospitalizovana a vzdy po traumatickom zazitku a zvysenom psychyckom zatazeni. Nposledy mi dali k liekom które beriem (Arlevert) aj Diazepam a myslim si ze to trochu zlepsilo stav.
Ja mam presne taky isty problem uz 2 roky. Z toho rok nepocujem na lave ucho a stale mi v nom sumi. Beriem ale Arlevert. Zistila som ze zhorsenie stavu mi sposobuje psychycky stres. Skuste aj vy vypozorovat co Vam zhorsuje stav, Inac sa s tym neda robit nic, len sa s tym naucit zit.
No ja trpím touto chorobou už niekolko rokov. Naplno sa mi prejavila ked som mala 10 rokov. Závrate, s tým spojené zvracanie, čiastočná strata sluchu na ľavej strane ucha, šumenie v uchu. táto choroba sa mi objavila po prekonaní chrípky. Postupne sa mi v nemocnici stav zlapšil a bolo to fajn, ale po dvoch rokoch sa vrátil na rovnakú úroveň. Mohlo to byť spôsobené aj pubertou. Odvtedy je stav rovnaký, stále chodím k lekárovi na kontroly. Občas sa mi krúti hlava a som náchylnejšia na zmany tlaku. Šumenie v uchu je neustále ale už som si zvakla takže ho v podstate ani nevnímam…Tak to je moja skúsenosť s touto chorobou
Ja som bola operovaná na žlučník. Po operaci mi začalo šumiet v lavom uchu a nepočula som dobre. Dostala som betaserc, nepomáhá teraz už mám strašné závraťe a nevoľno. Dneska som dostala Arlevert , bojím sa ho . Ja sa každého lieku bojim. To že mi šumí v uchu už mi ani nevadí ,ale tie závrate a nevolno…? A takto pracovať.
Zdravim Vas,
mozno mi niekto poviete…
ja mam mravcenie a pichanie v usiach uz asi 3 roky. Je to tak neprijemne ze si musim stale pchat prsty do usi. Nejeke zavrate a tocenie hlavy ani zvracanie sa u mna neprejavilo zatial,tuk tuk tuk, ale mam taky zvlastny pocit pri tom. Zimnica a necitim sa tak sebaisto, asi sa mi znizi alebo zvysi tlak…neviem…
Znamena ze mam nabeh na tuto chorobu???
Určite by ste mali ísť na cievne vyšetrenie,toto nie je dobré zanedbať, už aj tak to je u vás dosť dlho, zatiaľ by ste mohli užiť nejaký tancan, askorutin, a niečo na uvoľnenie ciev v hlave.
Šumenie, hukot a pískanie v pravom uchu sa u mňa prejavilo spontánne z večera do rána bez predchádzajúcich príznakov v mesiaci október 2008. Bol som hospitalizovaný v nemocnici vo Zvolene, kde som zobral 10 infúzií. Stav po infúziách sa mi celkovo zlepšil, i keď šumenie v pravom uchu celkom neprestalo. Moja odborná lekárka mi predpísala užívať Betaserc a Tebokan, ktoré užívam od návratu z nemocnice. Šumenie však neprestáva a je silnejšie, ako keď som sa vrátil z nemocnice. Robili mi aj CT mozgu vyšetrenie, ale nič sa nezistilo. Objednaný som aj na SONO krčnej chrbtice, ale až na marec 2009. Neviem, či mám dovtedy čakať, alebo sa pýtať znovu do nemocnice na ďalšie infúzie. Subjektívne som za posledných 5-6 rokov prežil obdobie veľkého duševného napatia, silné stresy a nepokoje v rodine, čo vyústilo až v rozvod manželstva. Myslím si, že príčina mojej súčasnej choroby - tinitusu - je v psychickom napatí. Poraďte mi, či existujú účinnejšie lieky alebo sposob liečby. Som ochotný podstúpiť hoci čo, len, aby mi to pomohlo odstrániť tinitus. Ďakujem a čakám na Vašu pomoc!
Velmi Vas prosim,ak sa Vam podari zistit nejaky učinny sposob aspon na čiastočnu ulavu ozvite sa mi a poradte…
Tak som sa pridala k tomuto portálu aj ja, lebo som prisla z nemocnice a s diagnozou tohto ochorenia. Citat si o Menierovom syndrome, teda aj tinituse- sumene a vertigo-zavraty je hrozive. Predstava ze s tym mam zit cely zivot je hroziva. Neviem ci to ma vplyv ale pred rokom mi diagnostikovali astmu a pred 4 rokmi som mala autonehodu a zlomila som si krcnu chrbticu a pre 6 rokmi mi zomrela mama na rakovinu. Zeby to malo suvis? Ak ano tak moje predpoklady silnej osobnoti sa nenaplnili. Som velmi smutna a budem sa s tym musiet nejako vyrovnat. Rozmyslam nad tym, ze co vsetko ma caka napriklad do takej pätdesiatky???:((((((
Menierov syndrom, vestibulárny syndrom…záchvat je určite vyvolaný psychikou, stresom, nedostatočným prekrvením organizmu. Lieky ako je betaserc, ten nezaberá, môj priateľ má menierov syndrom, ideme skúsiť kombináciu betaserc a torecan, alebo ginkobiloba plus čistý vitamín E, alebo urunal forte plus čisté magnézium. pozrite si cez google stránky o týchto liekoch.Doporučujú ich.
Nikdy by ma nenapadlo,že aj mne sa to môže stať a je to tu…v júli som skončila na neurológiina kapakoch,poležala som si tam 9 dni,trošku pomohlo,v pohode sama chodím a to som nemohla urobiť tri kroky.Žijem s tým,sú dni kedy mi je fantasticky,naopak prídu dni kedy mi je príšerne zle.Aj keď je to ťažké učím sa s tým žiť,mám len 6 ročnú dcéru tak musím.Chce to len pokoj a nerozčulovať sa,veď život máme len jeden a zdravie tiež,tak sa naučme s tým žiť…
pani Janka pišem vam ohladom menierovho syndromu mate pravdu da sa s tym žit ale ja teraz mam zachvat za zachvatom hocikde spadnem na nohach sa neudržim tiež som bola v nemocnici uživam lieky avertin a podobne aby som tie zavrate nemala ale nič nepomaha na prave ucho už slabšie počujem chcela by som si s vami ohladom tejto choroby viac popisať až možte poslite mi svoj meil dakujem
Práve som sa vrátila z nemocnice s diagnozou Vestibularny syndrom - začala som to hladat na nete a tu citam, že sa to moze opakovat??? Bolo to strasne, doma malinke dieta (1,5 roka) a keby nemala mama pracu 5 minut od nasho domu, tak neviem ako to skonci. Naozaj pomoze len klud a ziadny stres??? Mimochodom sumenie v usiach je stale mierne, predtym bolo horsie. Mam len 33 rokov.
ja sem tam mavam ,akoby mi hucala v uchu lod,ako ked trubite na prazdnu flasku,co je to???same mi to aj prejde,ale na to lave ucho aj dobre nepocujem.vdaka
ahojte to iste ma moj manzel a ja neviem ako mu pomoc ale berie tabletky ktore mu trocha pomahaju ale doktor povedal ze sa to da operacne vyriezit okolo ucha vedie nejaka blanka ktora brzdi pretok krvi a preto ma tocenie hlavy a hucanie v usiach mozno to mu pomoze skusime to
pred chvilou som sa vratila od usnej lekarky s predpisom na Avertin. Isla som k nej s tym, ze mavam obcas zalahnute v usiach (pocujem akoby zo suda) a pocit zhorsujuceho sa sluchu. Na Menierov syndrom som bola pred 8. rokmi hospitalizovana na 2 tyzdne v Trnavskej nemocnici (teraz mam 27 rokov), kde mi boli podavane denne infuzie a nejake lieky (ich nazov si uz ale nepamatam). Priznaky som mala vsetky, ktore ste popisali v diskusii vyssie, ale po liecbe v nemocnici sa mi toto ochorenie nidky viac neopakovalo. Je mozne, ze pomohlo to, ze sme to podchytili skoro - mala som predtym len 2 zachvaty s rozostupom asi jedneho-dvoch mesiacov. V sucasnosti trpim slabymi ale neustalymi nadchami a tecenim z nosa a kedze mnohe dutiny v hlave su poprepajane verim tomu, ze zhorsenie sluchu moze suvisiet aj s tym. Nato mi doktorka predpisala este nosny sprej- Flixonase Aqueous Nasal Spray od GlaxoSmithKline. Tak uvidim, ci mi tie nadchy ustupia a sluch sa zlepsi.
Vsetkym Vam drzim palce, nech sa Vam stav polepsi a citite sa lepsie!
Tiež sa bojím pomaly všetkého čo sa volá liek Ja som dostala betaserc, ale sposoboval mi nesmierne krče v žalúdku dlho, tak potom polvertic-hm nic sa nezmenilo. Kde to mám teraz riešiť? U obvodnej, či si pýtať lístok ku úšnému? poradte mi prosím
Ja sa liekov nebojim, len ked pomozu, ale skuste ist za obvodnym lekarom nech vam vyda sprievodny listok k ORL lekarovi, ten by vam mal zmenit liecbu…teda taku co by viec setrila zaludok…ak vobec taka je?
Pre všetkých, ktorí trpia ochorením vnútorného ucha ako je napr. tinitus, menierov syndróm a pod. skúste si prečítať klinické štúdie, ktoré boli urobené so soft laserom na liečbu týchto ochorení.
Dobrý Deň. Volám sa Jolana, mám 45 rokov, a už rok trpím Menierovou chorobou. Užívam Betaserc 24, 2x / deň. Bohužiaľ, nieje to ono. Hučanie v uchu, strata rovnováhy, nevolnosť a následné zvracanie sa mi opakuje cca 1 krát do mesiaca. Počula som o čínskej medecíne kt. býva v niektorých prípadoch účinná ako aj niektoré cviky ktoré by mohli pomôcť. Ak máte skúsenosti z touto formou liečby, prosím informujte ma na moju emailovu adresu: jolana.bellakova@azet.sk. Veľmi pekne Ďakujem. Prajem príjemný deň