Nie, nie je to problém. Je to v poriadku, používajte hlavne sklenné nádoby alebo nádoby pre použitie v mikrovlnnej rúre. Takisto netreba nič prehrievať, presne tak, ako pri zohrievaní na plynovom sporáku, čo sa týka bezpečnosti, platia tie isté pravidlá, hlavne nedávajte do mikrovlnky plasty, ktoré tam nepatria a kovy.
Mikrovlnná rúra je neškodná. Prikladám viac informácií v laickej podobe pre tých, čo vedia po anglicky, jedna americká vládna stránka sa zaoverala touto problematikou: http://www.fsis.usda.gov/FactSheets/Microwave_Ovens_and_Food_Safety/index.asp
Sú tam informácie o tom, ako funguje mikrovlnka, aké sú odporúčané teploty, ako správne používať mikrovlnnú rúru, ako postupovať pri mrazenom jedle, aké obaly sú bezpečné pre použitie, či je bezpečná hlinníková fólia - alobal, ako je to s výkonom - watmi, či je jedlo z mikrovlnky rádioaktívne (samozrejme že nie), čo znamená iskrenie (prehriada voda nad 100 C alebo zlaté prúžky na riade, ktorý ste vložili do mikrovlnky … )