Ministerstvo zdravotníctva predstavilo poslancom modely riešenia LSPP

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vypracovalo analýzu riešenia problematiky Lekárskej služby prvej pomoci (LSPP) a predstavilo ju dnes na rokovaní parlamentného výboru pre zdravotníctvo, ktorý ju vzal na vedomie

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/6020-ministerstvo-zdravotnictva-predstavilo-poslancom-modely-riesenia-lspp

Mňa oslovil viac-menej skôr ten príplatok za nočné služby.
U mňa by to bolo -ako názor- “50 na 50”…a že prečo?
Nechcem hádzať všetkých lekárov do jedného vreca,to by bolo určite neferové,no su medzi slušnými a poctivými lekármi aj “menejpríjemní” , ktorí sa divia,ako môže skolabovať “pacient”,ktorý má 35 rokov a ktorého doviezla rýchla lek.pomoc -určite nie pre nič za nič!!!
Miesto toho,aby sa pani doktorka na urgente odd.neurologie (a to bolo prosím cez deň v čase obeda a nie v noci) snažila zistiť príčinu môjho kolapsu,sa divila a doslovne nahlas “skritizovala” ako môže takýto mladý človek skolabovať- čo by s ním (akože so mnou) urobilo to,keby služil 24 hodín vkuse. Nepovedala som sice p.doktorke v Roosvelt.nemocnici v BB na to sice nič,ale takéto slová by som si nedovolila vypustiť z úst ani len vo sne.Ako môže vlastne vedieť pani Doktorka,kde ja vôbec pracujem a za akých okolností som v robote skolabovala - okrem toho,že ju to nemusí ani zaujímať…To akože 35 ročný človek nemá právo “skolabovať” ??? Takéto a podobné slová pacienta určite velmi “povzbudia”…Takže takýmto lekárom príplatky zvýšiť???- a za čo??- za takýto prístup k pacientovi ???
No naopak-za prístup privolaného týmu rýchlej lek.pomoci ku mne by som pridala to maximum,pretože boli veeelmi milí a maximálne ústretoví!!! A samozrejme takýmto profesionalom je ich práca skôr “neoceniteľná” .
Takže preto je to u mňa 50 na 50…