Musel som padnúť na samé dno, aby som pochopil, že na drogách nič nie je

Tridsaťpäťročný Peter z Bratislavy bral tvrdé drogy od svojich dvadsiatich rokov nepretržite až do roku 2005. Bol trestne stíhaný, vyskúšal si, aké to je byť načas bezdomovcom, prešiel niekoľkými liečeniami a dnes aj vďaka projektu Reštart si ako abstinujúci závislý hľadá nové zamestnanie. Nádej mu dáva viera v seba samého a vzťah, ktorý chce spečatiť sobášom

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/5349-musel-som-padnut-na-same-dno-aby-som-pochopil-ze-na-drogach-nic-nie-je

velmi ma tento clanok zaujal,hladam uz dlhsiu dobu pomoc kvoli zavislosti na alkohol,ale nic ma nezaujalo,vsetko je iba o dobrej a pevnej voli cloveka ale kde ma zacat clovek ktory je na samom dne ,je zavisli ,robi problemy,zahanbuje rodinu svojim spravanim,nevie sa zaradit do spolocnosti ,nema tak velky rozhlad nad sialenou dobou ,plna stresov ,uponahlanych ludi ,karieristou,a on je niekde stale mimo cesty ,on sam asi nepojde k lekarovi aby mu povedal ze ma problem s alkoholom,lebo vie zeby sa ocitol na prenej hore alebo niekde v cvokhause,tak radsej bude dalej utapat sa,ako mam najst riesenie ako mu mam pomoct, akym sposobom ked sa vyhyba priamemu rozhovoru,co sa tyka jeho problemu?tento clanok ma zaujal hlavne preto ze je tam spomenute zariadenie RETEST,kde je iny sposob ako s avyhybat zavislosti ,ako sa vclenit do spolocnosti,nemozem najst blissie informacie mozte mi nejako pomoct prosim ?