Mutizmus alebo tichá úzkosť v ústach

Keď človek nehovorí napriek tomu, že nemá poškodené rečové orgány ani centrálny nervový systém, nazývame tento symptóm mutizmus.



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/7789-mutizmus-alebo-ticha-uzkost-v-ustach

Mám podobné prípady v logopedickej starostlivosti. Veľakrát viac starostlivosti si vyžaduje matka- rodina ako dieťa. Pri dodržiavaní pokynov a usmernení rodiny , nastupujú prekvapivé výsledky v spokojnosti rodiča aj dieťaťa. Treba mať len trpezlivosť a rešpektovať rady odborníkov.

Článok je napísaní pekne, len škoda, že v ňom nieje uvedené, aké sú možnosti liečenia takýchto detí. Ja sama mám syna s touto diagnózou a v psychologických poradniach mi sami nevedeli pomôcť. Všade narážam na články s autizmom, ale o mutizme je toho málo, preto som rada, že sa občas vyskytne aj takýto článok.

Článok je naozaj v poriadku, ale osobne hľadám v Bratislave odborníka, ktorý sa tomuto problému venuje. Márne. Chodíme od jedného k druhému, výsledky nulové. Pozná niekto kontakt na odborníka, ktorý reálne pomohol takýmto deťom prehovoriť?

Dobrý deň, našla som Váš príspevok ohľadne mutizmu. Mám dcéru s týmto problémom. Našli ste nejakého odborníka? Mne sa to zatiaľ nepodarilo. Ďakujem za akékoľvek info.

Prosim Vas, nenasli ste takeho odbornika? Ja mam tiez dceru druhacku, ktora ma elektivny mutizmus a nevieme uz ako dalej. Nikto nam akosi nevie pomoct. Dakujem.