Čoraz viac mužov sa vyhýba sexu, vyplýva z prieskumu Hamburskej univerzity, ktorý dnes zverejnil nemecký časopis pre ženy Brigitte
Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/1252-muzi-sa-coraz-viac-vyhybaju-sexu
Čoraz viac mužov sa vyhýba sexu, vyplýva z prieskumu Hamburskej univerzity, ktorý dnes zverejnil nemecký časopis pre ženy Brigitte
tak asi sex nemaju radi. ved aj to sa predsa može stat.
Asi majú na to nejaký dôvod. Však nie každý musí zakaždým chcieť.
a ževraj muži myslia iba na jedno
Už to tak dávno nie je, pretože nás čoraz viacej trápia aj zdravotné problémy, aj stres a veľa iného
Nemyslim si, ze je to az take vyhrotene. A netreba vsetkych hadzat do jedneho vreca.
Zdá sa mi, že pred 30 rokmi sme nemali toľko elektroniky vyžadujúcej pozornosť. Dnes venujeme hromadu času FB, Instagramu, online hrám, čítaniu správ a odpovedaním na maily. Sú to veci ktoré vyžadujú čas, ale ktoré v podstate ani robiť nemusíme. Dostávame sa tak do časového stresu a ten riešime tak že mnoho vecí odsúvame na vedľajšiu koľaj. No a partnerstvo berieme tak samozrejme, že mu niekedy neprikladáme až takú dôležitosť. Moja žena večer v posteli relaxuje. To v praxi znamená, že má v ruke mobil a číta si správy a maily. A ja nemám to srdce riešiť s ňou niečo iné, pretože viem že pri štyroch deťoch je jej deň nabitý zhonom. Máme dvojročnú dcéru, ktorú treba celý deň strážiť, aby niečo nezjedla, nestiahla, neroztrhala, alebo nerozbila. Náš deväťročný syn vyžaduje veľa času pri učení, pretože nechápe matematiku. Keď ich večer uložíme, tak prichádza naša trinásťročná dcéra na kus reči, na kus čaju a vidno na nej, že chce byť s nami. No a partnerstvo? To je ako keby sme boli v puberte. Vždy nás niekto vyruší a tak žijeme len vedľa seba.
Každopádne mobilné aplikácie sú svet kde ide všetko ľahko. Tam môžeme byť niekým. Môžeme mať toľko virtuálnych priateľov, koľko by sme v normálnom svete nikdy nemali. Cítime sa byť dôležití, šikovní a pekní. No a je to strašne nákazlivé a tak si myslím, že do digitálneho sveta sa utiekame preto, aby sme neboli toľko frustrovaní z toho sveta reálneho. No a tým zahadzujeme skutočné zážitky a vzťahy, pretože sú namáhavejšie a nevyzerajú tak pekne.