MZ SR: Referencovanie cien liekov prinesie úsporu desiatok miliónov eur

Prvé referencovanie cien liekov, ktoré sa prejavilo aj v ich novom kategorizačnom zozname platnom od apríla, by malo priniesť úsporu verejných zdrojov od 59,75 do 63,07 milióna eur (1,8 - 1,9 mld. Sk)

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/6444-mz-sr-referencovanie-cien-liekov-prinesie-usporu-desiatok-milionov-eur

Som penzista používam lieky na krvný tlak a ischemicku chorobu srdca a môžem Vám povedať s prehľadom, že odkedy zlacňujete lieky, tak mám zakaždým lieky drahšie. Preto by som Vás prosil páni na MZ SR prestaňte už zlacňovať lieky. Ďakujem za porozumenie.

Pán Bohumil a ďalší bojazlivejší pacienti sa oprávnene sťažuje na ICHS s násleným v prevažnej väčšine so zvýšeným
pímárným tlakom krve,že vyše 3 r.ním v podstate kritizovaní (viď ich sprofanované mená - najmä narcisiticky sebaidealizovaní klamári zo Smer-SD menovaní,skrývajúci (pod vodne až možno falošne a dostávajú štát ak
si to ich ekonómovia vôbec uvedomujú do náramného deštrukčného stavu do červených teda mínusových dbetných akože manko čísel sa za chrbát p.Fica,ktorý o nich nič podro bné nevie ako čo sa len hrajú na šéfov vôbec ani nemá na to nikoho čo sú títo terajší ako
vedenie MZ SR za neviniatka a za pekných vtákov…typické najmä pre Východniarov,čo
ako kým pôsobili na Východe Slovenska ako
divné eseróčky tunelovli U.S.Steel Košice,
arogantne,vyhrožovačne,starokomunistickými
stupídnymi boševickými koalično-opozičnými
milionármi natuplými nebezpečnými pijavica mi,zaštítenými v teréne denne pohrobkami v
šetkými typmi polícií,bežnými občanmi neod
kontrolovateľnými,ale zlovestnými a nebezpe čnými,že nik ani predsudky na veľmi rozsi ahlu skutočnú zločinnosť samotných premnož ených poskokov a tajtrlíkov uvedených nik
nemal a ani nemá možnosť ak aj tak z 50 ti sícov cca jeden občan,človek,pacient,ľudi a…lebo mafie na všetkých horemenovaných
začnú vás nekompetemtne podrobne ako za totality lustrovať,ak aj máte všetko OK tak
podlo a zákerne mimo vás kujú pikle na vaše umlčanie v zmysle,čo sa máte čo sťažovať,veď
sa máte dobre a spochybňujú na každom kroku
aj vaše exisdtenciu.)Takže bacha na horeuved ených pánov pseudoboľševikov s najmenej pre
bežných ľudí ich chránencami vo veľkom zneužívanými políciami,ktoré zo štátneho rozpočtu ročne ukrajujú temer miliardu SKK
len pre pohrobkov ŠtB premenovanej a iba koz
meticky zmenenej na zlovestných amatérov SIS
kam sa nasáčkovala pseudonová dzurindovsko
ficovská svoloč,nepretláčajúca nijaké raje
a k realizovaniu utopického komunizmu.Chrá
ni práveže svojimi aktivitami a činnosťami
štátnych milionárov,viď aj dnešnú (3.7.2009)
celostranovú kritiku v denníku Pravda. Na
týchto ich v podstate zneužívaný"pelendrek"
pomôže nie kritika ale v tichosti funguje ob
rovská masa pestrého zloženia tzv.NEO-KOMIN
TERNA s rodukoreňom v bývalej KOM INTERNE…
v zmysle antikapitalistickom,s ktorými osobn
e a priamo nik nič nemá…sú lepší a chcú skutočné všeobecné blaho.

Znova sa vrátim k môjmu prvému príspevku. Zatiaľ, čo v apríli som za CO-DIOVAN zaplatil 3,51 €, tak dnes v júli som zaplatil za ten istý liek 7,23 €. Uznáte, že takéto zlacňovanie liekov pre chorých občanov je neúnosné. Navyše generikum za tento liek žiadny neexistuje. Tak sa pýtam, kde sú tie lieky, o ktorých stále hovoríte že majú minimálne lacnejšiu náhradu. Bol by som rád, keby mi na to dal niekto z MZ SR relevantnú odpoveď. Zostávam s pozdravom.