Hoci novinka platí už od novembra, mnohí rodičia zatiaľ o nej nevedia. Ak dieťa na preventívnu prehliadku nepríde, ošetrenie zubného kazu v nasledujúcom roku zaplatia z vlastného vrecka.
Ked som hladala detskeho zubara,tak si ma pohadzovali ako horuci zemiak a ked som konecne a ked som konecne jedneho nasla,tak mi oznamil ,ze je syn este maly/2 roky/a vysetri ho az ked bude chodit do skolky,ambulanciu ma otrasnu,ale z materskej na sukromneho zubara nemam.
Mám 4 ročnú dcéru a keď som chcela ísť s ňou na prehliadku, žiadny zubár má nezobral, lebo má plno a keď som konečne jednú zubárku našla tak dcéra sa zasekla na dverách, že ďalej nejde a tá sa osopila na mňa, že dieťa som mala pripraviť, že ona nemá čas sa zapodievať rozmaznaným deckom, a skončili sme bez prehliadky. Čo teraz?
mudr.Kraupova, ordinuje na zš vlastenecke nam. v blave, predrym pracovala na ambul pre tažko ošetritelne deti na heydukovej v starom meste.Ma vyborny pristup, ja tam chodim s dvomi detmi.
To je sice super tip, ale co ti, ktori nie su z BA? Naozaj by ma zaujimalo, ako chcu riesit nedostatok detskych zubarov…Resp.neochotu osetrit dieta mladsie ako skolopovinne…
No ja mam rovnaky problem dnes mi dve zubarky , oznamili uplne rovnako ,ze take male deti nevysetruju lebo si neberu na zodpovednost, ze bude mat dita neskor troumu zo zubarov.Tak neviem co si o tom mysliet.Rodic aj chce ale nema kde.