Na preventívnu prehliadku k zubárovi už musia chodiť aj ročné deti

Hoci novinka platí už od novembra, mnohí rodičia zatiaľ o nej nevedia. Ak dieťa na preventívnu prehliadku nepríde, ošetrenie zubného kazu v nasledujúcom roku zaplatia z vlastného vrecka.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/7580-na-preventivnu-prehliadku-k-zubarovi-uz-musia-chodit-aj-rocne-deti

Povinnost vysetrovat zuby uz od 1 roka vitam. Kde vsak najst zubara ochotneho vysetrit take male dieta?

Detského zubára môžete hľadať lupou!Ministerstvo by malo vydať aj zoznam detských zubárov, kde možno rodičov navigovať.

Ked som hladala detskeho zubara,tak si ma pohadzovali ako horuci zemiak a ked som konecne a ked som konecne jedneho nasla,tak mi oznamil ,ze je syn este maly/2 roky/a vysetri ho az ked bude chodit do skolky,ambulanciu ma otrasnu,ale z materskej na sukromneho zubara nemam.

Mám 4 ročnú dcéru a keď som chcela ísť s ňou na prehliadku, žiadny zubár má nezobral, lebo má plno a keď som konečne jednú zubárku našla tak dcéra sa zasekla na dverách, že ďalej nejde a tá sa osopila na mňa, že dieťa som mala pripraviť, že ona nemá čas sa zapodievať rozmaznaným deckom, a skončili sme bez prehliadky. Čo teraz?

mudr.Kraupova, ordinuje na zš vlastenecke nam. v blave, predrym pracovala na ambul pre tažko ošetritelne deti na heydukovej v starom meste.Ma vyborny pristup, ja tam chodim s dvomi detmi.

To je sice super tip, ale co ti, ktori nie su z BA? Naozaj by ma zaujimalo, ako chcu riesit nedostatok detskych zubarov…Resp.neochotu osetrit dieta mladsie ako skolopovinne…

zaujimave toto vedia nutit občanov,zrejme lekari chcu zneužit pacientov aby zarobili čo najviac je to tak žiadne ohovaranie!!

Tak sme na tom podobne…Teraz umývame zúbky naďalej, nebolia, tak uvidíme čo bude …

No ja mam rovnaky problem dnes mi dve zubarky , oznamili uplne rovnako ,ze take male deti nevysetruju lebo si neberu na zodpovednost, ze bude mat dita neskor troumu zo zubarov.Tak neviem co si o tom mysliet.Rodic aj chce ale nema kde.