Nadváha zo sebou prináša zdravotné problémy

Odhady hovoria, že viac ako polovica dospelej populácie v Európe vo veku 35 až 65 rokov má nadváhu, čo je dokopy asi 147 miliónov ľudí

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/4139-nadvaha-zo-sebou-prinasa-zdravotne-problemy

To je všetko pekné,ale ako mám schudnúť? Som zamestnaná žena, mám 2 deti a manžela. Behám medzi robotou a rodinou a na jedlo mi ostáva čas až večer, keď deti už spia. Máme pôžičky a manžel má dve roboty,aby sme ako tak vyžili. Nemám čas na fitko a peniaze na neakého trenéra.

to je super, ze behate medzi rodinou a robotou, znamena to, ze aktivitu mate. Na fitko sa mozete vykaslat, pri obycajnom vysavani spalite viac kalorii, jak v hodine fitka. Odporucam vam, ak si to mozem dovolit, polievkove chudnute. :slight_smile: Jednoducho majte stale navarenu zeleninovu polievku (bujon, mrazena zelenina, paradajkova polievka, polievka z fazulkovych luskov nakyslo, ved sama ich poznate najlepsie) a zjest velky tanier polievky pred kazdou vecerou. Automaticky zjete mensie porcie “skutocneho jedla” a kila sa roztopia. Vela stastia

je to pravda o tom prijimani energie a spaleni ale ja viem u mna problem obezity a to je lenivost a myslenie v mojej hlave vydrzim sa zdravo stravovat 5dni a potom pride na mna situacia ze zjem vse co vidim,som byvaly sportovec a po skonceni sportovej cinnosti som pribral zo 78kg na 108kg co mam teraz a moja vyska je len 30kg!takze je to strasne ale ja sa citim stale super a kazdy mi hovori ze nevyzeram na 108kg,otazka mozu zato aj tazke kosti?a rada o pomoc ako sa prinutim lepsie stravovat a sportovat?ma niekto nejaku skusenost co ho dokazalo prinutit za kazdy nazor som srdecne vdacny,vsetko je to v hlavach a ja potrebujem sa dat psychycky do pohody a potom lahko zhodim bo budem chciet ale ked nechcem tak mi nepomoze nic az mozno nejaka vazna choroba ktora ma dokaze prinutit sa ma teda niekto nejaky treningovy plan ako treba zacat?dakujem vsetkym drzim palce:)))