Najlepsi nazor na vsetko

Dobry den, prosim vas, mam problem. Je tu niekto, kto tiez nadobudol presvedcenie, ze ma na vsetko najlepsi nazor? Neviem si s tym poradit. Je potrebne to liecit? Dakujem

Preco myslis? Vsimol som si, ze viaceri ludia maju tento problem, ale oni to za problem nepovazuju a nevadi im to. Mne to ale strasne prekaza. Som zufaly, ked si donekonecna presadzujem svoju pravdu (ako keby som mal patent na rozum). Ked ma niekto protichodny nazor ako ja, tak sa to vobec nesnazim pochopit z jeho strany, z jeho pohladu, ale donekonecna si tvrdim svoje a vzdy sa vytocim. Neviem druhym ludom nechat ich pravdu a neriesit to. Trapim sa.

Nechápem, že keď si to uvedomuješ, prečo to robíš.

Uvedomujem si to mimo spominanych situacii. Akonahle sa s niekym dostanem do konfliktu, nedokazem ustupit ci nechat to tak, hoci vo vnutri viem, ze to treba stopnut. To pokusenie presadzovat svoju pravdu je silnejsie, hoci sa snazim. Potom (az neskor po skonceni “konfliktu”) mi je to luto a trapim sa kvoli tomu. Som v zacarovanom kruhu.

Ked vase trapenie nadobudne mieru, ktora bude pre vas prisilna, mozete navstivit psychologa. Myslim, ze je to riesitelne, ak mate naozaj VY motiv nieco zmenit. Casty povod je v detstve. Psychologicka Rita Sv., zzz.sk