Náplaste Evra a zdravotné problémy

Chcem sa Vás opýtať, či ste sa niekto stretli s takýmto niečím. Začala som používať HAK Evra. Zo začiatku som bola spokojná, lebo ma od inej HAK bolievala hlava a od tejto nie. Po čase sa mi začali tvoriť na tele modriny. A aj menštruáciu som mala veľmi silnú a trvala aj 9 dní. A keď modrín bolo už dosť veľa, zašla som k lekárke na vyšetrenie krvi (asi po polroku používania tejto HAK). Lekárka mi nevedela nájsť v krvi krvné doštičky. Poslala ma na hematológiu. Tam mi ich našli, ale málo. Minimálna hranica ja 150000 a ja mám len 5000. Vraj je to diagnóza Idiopatická trombocytopenická purpura. Takže musím brať lieky Prednison. Sú to kortikoidy, ktoré majú hrozné nežiadúce účinky.

Kedže mám migrény vyskúšala som aj náplaste. Vždy keď som si ju mala vymeniť, začala som krvácať a dostala silnú migrénu, takže som sa ich hneď zbavila. Počula som viac podobných názorov na náplaste. Tie ženy, ktorým nič nerobí obyčajná antikoncepcia, tým nič nerobia ani náplaste. Je to zrejme individuálne.

No mne po troch rokoch uzivania Evry diagnostikovali zlcnikove kamene a to je neziaduci ucinok aj ked 1:10000, takze som ta “stastna” a teraz neviem, ci sa vobec “pusitm” do inej antikoncepcie, mam predpisany YAZZ, ale neviem, ci je to vhodne.

Ahojte, ja som naplaste mala cca. pred 3 rokmi. Bola som s nimi spokojna, nemala som ziadne neziaduce ucinky, ale po druhom dni nalepenia sa mi zacali odlepovat, tak som radsej presla na tabletky.

Jasom užívala Evru náplaste dva roky a nemala som žiadne problémy. Dokonca som si ňou regulovala menzes, keď som išla na dovolenku. Jednoducho som si nalepila ďaľšiu a mohla som sa kúpať.

Pouzivam Evru 3 roky a planovali sme s manzelom, ze by som ju pouzivala este pol roka a potom vysadila HAK uplne, lebo by sme chceli babatko. Ale vraj ju stahuju zo slovenskeho trhu. Je na to nejaky vazny dovod? Ja som s nou problemy nemala.

Milé ženy. Dnes sú aj modernejšie antikoncepčné prostriedky ako je Evra a hlavne majú minimum vedľajších účinkov. Určite ste počuli o antikoncepčných krúžkoch NuvaRing, ktoré sa aplikujú len raz mesačne. Samozrejme nemusí to každej vyhovovať, ale momentálne si myslím, že sú to najlepšie ant. prostriedky, ktoré dostať na trhu a hlavne najšetrnejšie voči organizmu. My to so ženou už používame dlhšiu dobu bez problémov. Predtým žena používala aj Evru, ale veľakrát sa po aplikovaní necítila dobre. S pozdravom Pista.

NuvaRing je dobry, len ako si uz napisal, nie kazdej moze vyhovovat. Partner ho pri sexe pocitoval a raz ked som si ho zabudla vlozit naspat som vdaka tomu dostala zapal vajecnikov a vajickovodov plus 3 tyzdne krvacania, cize som ho vysadila a teraz mam prvu naplast Evry, cize som zvedava, ako bude moje telo tuto evru znasat.