Národná transfúzna stanica (NTS) Bratislava vyzýva všetkých darcov najmä krvných skupín A pozitív a 0 pozitív, aby prišli darovať krv. S výzvou sa obracia aj na darcov ostatných krvných skupín
Dobrý deň.Chcem sa opýtať, ako je to v súčasnosti s poskytovaním volna pre dobrovolných darcov krvy, či má darca nárok na celý deň uvolnenia z práce alebo len na čas nevyhnutný na odber krvy. Taktiež, či je zamestnávateľ povinný poskytnúť volno darcovi. Doteraz som s tým nemal problém, ale môj zamestnávateľ na novom pôsobisku mňa nechce uvolniť, a argumentuje novou zmenou zákona, a že ak chcem ísť darovať krv, tak buď v osobnom volne alebo si mám na to zobrať dovolenku. Má pravdu? Ako je to v súčasnosti. Prosím poraďte.
Dobry den!CHcela by som sa spytat,co vsetko mam urobit preto aby som sa mohla stat darcom krvi?Mam 38 rokov.Pripadne moze osoba ktora v minulosti dostala transfuziu(v roku 1988) byt darcom?Dakujem…
Dobrý deň. Som darcom krvi, ale interná doktorka mi zistila vysoký cholesterol (6,78) a predpísala mi ATORIS 10. Zaujíma ma či budem môcť ešte darovať krv alebo už nie. Za radu ďakujem.