Národná transfúzna stanica vyzýva na darovanie krvi

Vzľadom na nadmerné požiadavky nemocníc na krv krvnej skupiny A pozitív a O pozitív, Národná transfúzna služba Bratislava sa obracia na darcov krvi s prosbou, aby prišli darovať krv, hlavne horeuvedených krvných skupín a všetky krvné skupiny s negatívnym Rh faktorom.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/1215-narodna-transfuzna-stanica-vyzyva-na-darovanie-krvi

Dobry den,
bola som darovat krv uz niekolkokrat. Posledneho pol roka uzivam tabletky Duphaston. Je mozne darovat krv aj ked uzivam tieto lieky?
Dakujem

Dobrý deň,
chcela by som ísť v najbližšom termíne darovať krv, prišla mi aj správa aby som prišla do Banskej Bystrice, ale keďže niesom z BB nemám sa tam ako dostať. Rada by som šla ale do nemám sa tam ako dostať.
Prečo neodoberajú krv aj v Žiari nad Hronom?

poprosim o informaciu, či mozu psoriatici darovat krv. dakujem

Dobry den,
ja som bola pred troma tyzdnami vyradena z darcovstva krvi koli nizkej hladine hemoglobinu.Brala saom na to lieky a chcela by som sa spytat ci sa uz mozem znova pokusit o darovanie.
Dakujem

dobry den, pred 3 rokmy som prekonal mononukleozu, a bolo mi oznamene ze uz nikdy nemozem darovat krv, by som chcel vediet ci je tomu tak.
dakujem

Dobry den,
chcela by som sa opytat v akom case mozem ist darovat krv v meste Spišská Nová Ves.Ktore dni su na to vyhradené a v akom casovom rozmedzí? dakujem

poprosím o informáciu,či ešte potrebujú vzorku krvi pre malého Kubíka z ČR a kde by som mohla dať tú vzorku.Ďakujem

dobry den .mala by som na vas otazku.som darca krvi a pri poslednom odbere mi bolo zistene ze som prekonala hepatitidu typu b.nasledne na to som bola vysetrena aj na klinike pre infekcne choroby kde sa zistilo ze moj stav svedci pre prekonanie infekcie virusom hbv v minulosti toho casu pritomne protektivne protilatky.tak by som chcela vediet ci mozem este darovat krv.dakujem za odpoved

Dobry den, mozem darovat krv, ak som alergik a uzivam dlhodobo telfast a po poslednom vysetreni krvi je hodnota ASLA 328?
Dakujem za odpoved.

ahoj ja som mala tiez mononukleozu pred troma rokmi pricom som bola darovat krv uz tri krat v tom urcite problem nebude iba ak ti to zakazali koli niecomu inemu :slight_smile:

tak by ma zaujimalo, preco nie su pestrejsie otvaracie hodiny na miestahc odberu … pokial nemozem/nechcem (kriza) odist z prace, nemam mopznost darovat krv, aj ked ako citam oznam moja krvna skupina by sa zrovna zisla…

HURAA SYSTEEEM (TM slovakia)

dobrý deň! chcela som sa spýtať, či je možné darovať krv, keď beriem tabletky duphaston, ktoré sú hormonálne? ďakujem za odpoveď

Dobry den,
chcel by som sa spytat ci by som mohol darovat krv aj ked uzivam tabletky seroxat.
Dakujem

Dobrý deň, v minulosti som už darovala krv, pred časom som užívala antibiotiká. Chcela by som sa opýtať, po akej dobe po dobratí antibiotík je možné znovu darovať krv?

Dobry den, mohla by som darovat krv , ak beriem simvor? Zeleza mam nad normu. Dakujem

Dobrý deň, chcela by som darovať krv, no beriem Aknenormin a Artrodar.

Chcela by som darovat krv. Mam 0-rh pozitiv. Asi najlepsiu krv, ale mam moznosti len v Trnave. Tak kam je najlepsie ist?