Čo potrebujeme (450 g hotovej nátierky):
¾ šálky nepražených mandlí
¾ šálky nepražených lieskovcov
½ šálky jemne mletého kakaového prášku
½ šálky kokosového mlieka
½ šálky kokosového cukru
1 ČL čistého vanilkového extraktu
štipka soli
Postup:
Mandle namočte na 6 – 8 hodín.
Rúru predhrejte na 180 stupňov. Namočené mandle a surové lieskovce
rovnomerne rozdeľte na veľký plech na pečenie a 10 minút pečte v rúre. Z
času na čas plechom potraste. Kým sú orechy ešte teplé, zabaľte ich do
vlhkej kuchynskej utierky. Pošúchajte medzi dlaňami, šupky sa tak
uvoľnia. (Ak ich aj trochu ostane, finálny výrobok nepokazia.)
Vyskúšame doma. Máme veľmi radi nutellu ale minule som videla nejaký článok o tom, že to vlastne celé z palmového oleja a to nie je veľmi dobré. Toto je taká trošku zdravšia verzia.
Ja sama mam doma dvoch milovnikov nuttely a pri priprave tohoto receptu som si povedala, ze vyskusam doma tiez :), okrem kokosoveho cukru mam doma vsetko, takze len ten dokupim a vyskusam
zo sliviek alebo z avokada viem ze sa da nutela taka domaca pripravit ale takyto recept som este nevidela ale odpisem si a vyskusam bo u nas sa na nutele dost fici