Nátierka Notella z lieskových orieškov

Čo potrebujeme (450 g hotovej nátierky): ¾ šálky nepražených mandlí ¾ šálky nepražených lieskovcov ½ šálky jemne mletého kakaového prášku ½ šálky kokosového mlieka ½ šálky kokosového cukru 1 ČL čistého vanilkového extraktu štipka soli Postup: Mandle namočte na 6 – 8 hodín. Rúru predhrejte na 180 stupňov. Namočené mandle a surové lieskovce rovnomerne rozdeľte na veľký plech na pečenie a 10 minút pečte v rúre. Z času na čas plechom potraste. Kým sú orechy ešte teplé, zabaľte ich do vlhkej kuchynskej utierky. Pošúchajte medzi dlaňami, šupky sa tak uvoľnia. (Ak ich aj trochu ostane, finálny výrobok nepokazia.)

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/14084-natierka-notella-zlieskovych-orieskov

Vyskúšame doma. Máme veľmi radi nutellu ale minule som videla nejaký článok o tom, že to vlastne celé z palmového oleja a to nie je veľmi dobré. Toto je taká trošku zdravšia verzia.

Ja sama mam doma dvoch milovnikov nuttely a pri priprave tohoto receptu som si povedala, ze vyskusam doma tiez :), okrem kokosoveho cukru mam doma vsetko, takze len ten dokupim a vyskusam :slight_smile:

Hm no to je zaujímavé, ešte mi nenapadlo urobiť si doma takúto zdravšiu verziu nutelly, zataľ som skúšala iba takú zo sliviek

zo sliviek alebo z avokada viem ze sa da nutela taka domaca pripravit ale takyto recept som este nevidela ale odpisem si a vyskusam bo u nas sa na nutele dost fici

Mňam myslím že toto by išlo u nás na dračku

je to kvalitne zlozenie??

no videla som, ze uz robia taketo nejake napodobeniny nutely, akoze take zdravsie tak to vyskusam teda aj doma

Len ku klasickej nutele sa to chuťou asi nepribližuje, či?

Tak bude to chutiť inak…Ale podľa mňa to tiež môže byť chutné…

Ja kupujem bežne takú v bio obchodíku :slight_smile:

Akú značku si kupuješ?

Akože bio nutelu? Taká aj existuje? A to čo obsahuje? :smiley: :smiley:

Vraj len kakao a orechy :slight_smile:

a to tomu akoze veris? podla mna v kazdej nutelle su aj sladidla a to aj v tej bio. akurat ta je o polovicu drahsia ako klasicka.

Mnam, mnam, dala by som si taku natierku :slight_smile:

teraz sa taketo natierky daju v pohode aj kupit, take lepsie alternativy k nutele klasickej

a nepredavaju aj niekde v obchode? radsej by som si ju zakupil!

Mozno v nejakych bio obchodikoch :slight_smile:

Hej hej ja som si v takom malom taku natierku kupila, len vychadzala na nejakych 10€