Moja 4 rocna dcera nechce zrazu nic jest. Doposial to bol najlepsi papkac v skolke. Neviem ci pricinou su Vianoce plne sladkosti, alebo ide o niejaky zdravotny problem. Zje iba cistu polievku a pije jeden liter denne mlieka. Uvarene jedlo vezme do ust, ale nepolkne. Maso absolutne.
Mam 1,8 rocne dievcatko a tiez nechce papat, jej nechutenstvo zacalo okolo 4. mesiaca, ked som ju zacala prikrmovat, najprv som zacala zo zeleninkou - mrkva atd., stale ju to napinalo, lekarka je s nou spokojna.
Mam 2,5 rocnu dceru u ktorej nechutenstvo pretrvava vyse roka, boli sme aj v nemocnici, kde jej robili par vysetreni, ale vsetko bolo negativne. Dcera ma nadalej nechutenstvo, vypije asi pol litra kakaa za den a pri najlepsom trochu polievky na obed. Som zufala, neviem co robit, lebo nepribera.
Mám 5 ročnú dcéru, ktorá mi odmieta jesť mäso, ovocie a väčšiu časť zeleniny. Už som z toho zúfalá, niekedy jej páchne z úst ako za acetónom. Mám ísť k lekárovi?
Ano, ten aceton by ma vydesil.
Skus jej nedat to kakao.
Vydesil? V akom zmysle?
Urcite treba ist k lekarovi, može ist o cukrovku.
Ahoj Mata, mam syna, presne 3 roky, uz rok a pol je sialene nizke davky jedla - misku polievky, omeletu alebo vyprazane ryby a la nugetky z McDonaldu neje len raz za den, ale len raz za tri dni. Nastastie sa nalieva mliekom v krabicke, tak 4 za den a pojeda kesu orechy. Ak nedostane mlieko, aj tak nic neje, uz sme to x-krat skusali. Podla doktorov je zdravy, ale podla mna je dost maly, ma 90 cm, dalsi dvaja synovia boli o trochu vacsi. Hladame teraz skolku, snad sa to tam zlepsi. Akurat, ze maly je alergicky skoro na vsetko ovocie a zeleninu, tak neviem, az ked sa rozpapa, bude zas pokryty exemami. Takze vydrz to, jedno jedlo denne je pre nas uplny sen.
Aj nas vnucik nechce nic papat! Dnes vypil za cely den 3 flasky mlieka. V juli bude mat 3 roky. Na buduci tyzden ideme na preventivnu lekarsku prehliadku, tak chceme riesit aj jeho nechutenstvo. Obedy nepapa, uz ani jogurty nechce. Cely den beha po vonku, je velmi zivy, vela rozprava, iba papat nechce. Sme z toho cela rodina zufali! Chory nebol. Dcera mu dava aspon B vitaminy.
Môj syn má 26 mesiacov a váži 11,400 kg. Už dva mesiace mu nechutí jesť. Pred tým papal skoro všetko a veľmi rád mal polievky, ale od dvoch rokov je to horšie a horšie. Niekedy je jeho celodenná strava 2,5 dcl mlieka a čaj. Sme zufalý, skúšali sme nedávať mlieko, ale nedosiahli sme tým nič. Čo máme robiť? Prosím poraďte.
Dobry den, mam dvoj-rocnu dceru a do roka jedla mixovanu stravu, tak to sa este dalo, ale nezje mi nic, okrem polievky, zeleninku ma rada a ovocie mlieko, ale masa, ryze a sem tam zemiakov sa ani nedotkne, tiez ma to trapi, berie zelezo, kyselinu listovu a multivitaminovy surip, ale ja nevidim ziadne zmeny, lekarka mi povedala, ze niektore deti proste taketo su, moja svagrina ma patrocneho chalpceka a ten nezje za cely den nic okrem tyciniek a takychto podobnych somarin a tie jej lekarka povedala, ze vyzera dobre a v skolke tiez nic nezje cely den.
Moj syn ma 2,5 roka a tiez mi odmieta jedlo, ranajky este spapa, ale co sa tyka obeda to mame kazdy den trapenie, jednoducho povie nie a rozplace sa, ked mu chcem dat papat, lekarka mi na to nevie nic konkretne povedat, iba nam pradpisala sirup Pikovit proti nechutenstvu.
My mame tie iste problemy ako vy, my aspon spapame tie ranajky a kremku, ale varene mi odmieta, lekarka nam predpisala sirup Pikovit, ale dostat ho aj volne, ale nam vobec nezabera. Syn mi ma 2,5 roka a strasne sa trapime kazdy den kvoli tomu, tiez neviem ako dalej.
Prosím o radu. Máme problém s dcérkou, nechce papať ani piť. Skúšame všeličo, nič nezaberá. Je malinká a chudunká. Ak sa mi podarí ju niečim dotlačiť, tak to vyvráti. Vopred ďakujem za radu.