Nemozem zaspat

Problémy so spánkom môžu byť spôsobené rôznymi faktormi, vrátane stresu, úzkosti a narušených denných rutín. Neustále napätie, obavy a vysoká miera úzkosti vám bránia v uvoľnení a sťažujú zaspávanie. Nedodržiavanie spánkového režimu, časté nočné prebúdzanie, práca v noci alebo používanie pomôcok pred spaním narúšajú biologické rytmy tela, čím sa znižuje produkcia melatonínu, hormónu zodpovedného za spánok.

Kvalitu spánku môžu ovplyvniť aj fyziologické a zdravotné dôvody. Patria sem chronické ochorenia (napr. spánkové apnoe, hypertenzia, hormonálna nerovnováha), nedostatok horčíka a železa, ako aj vedľajšie účinky niektorých liekov. Zlé návyky, ako je konzumácia kofeínu, alkoholu a nikotínu, najmä večer, stimulujú nervový systém, sťažujú zaspávanie a spôsobujú, že spánok je menej hlboký a osviežujúci.

Lekár z tejto ambulancie vám pomôže nájsť príčinu a zbaviť sa problémov so spánkom https://doctorpro.pl/wroclaw

ja som spokojna s typtovit night od amitaminu, obsahuje okrem melatoninu aj tryptofan, gaba, medovka valeriana… ja si ho davam iba ked mam problemy zaspat

učinkuje hneď alebo je potrebné nejaké pravidelné užívanie aby si organizmus na to zvykol?

Mne pomohol melatonín.

Vsak ale to je taka klasika…ale nejake nieco ine co by mohlo pomoct? Mozno napriklad len hodinu pred spanim necumiet na telku alebo do mobilu ale napriklad citat knihu? A nie hned pchat do seba kadeco…