Neschvalenie splatkoveho kalendara

Manzelka mala zivnost 2 roky a po tu dobu si neplatila do zdravotnej postovne, nakolko prenajimala priestory pohostinstva a na zaklade celoeuropskej hospodarskej krizy pohostinstvo navstevovalo coraz menej a menej zakaznikov, nevysli financie, nieto na odvody, ale ani na prenajom ani na zivobytie. Pred ukoncenim zivnosti sa to oznamilo aj s dovodom poistovni Dovera. Aj s tym, ze bude si dalej hladat zamestnaanie a bude sa snazit schodok splatit. Odpoved z Dovery dosla, ze vsetko zamietaju a musi splatit celkovu ciastku. Teraz je manzelka na podpore, neberie ani cent a bojime sa prip. postihov. Co teda robit? Sklamany manzel.

Ahoj Stanislav, zaplatiť to treba a nabudúce si prečítať zákony a vyhlášky, ktoré sa na Vás vzťahujú, alebo sa nepúšťať do podnikania, je to bohužiaľ tak, už sa nedá nič robiť, iba ak zájsť za právnikom a spýtať sa, či sa to nedá ešte nejako oddiaľiť, ale pozor, aby ste ešte neskončili pred exekútorom a aby Vás právnik neošklbal ešte o viac peňazí, ako dlžíte poisťovni. Takisto zvážte prejsť do štátnej poisťovne, ja som mal podobný problém v SZP (teraz VšZP) a tam mi schválili aspoň splátkový kalendár, štát je dobrý veriteľ, súkromná spoločnosť Dôvera nemá dôvod robiť Vám charitu.