S príchodom antibiotík v prvej polovici 20, storočia sa zdalo, že problém s ochoreniami vyvolanými baktériou Streptokokus pneumonie je vyriešený. Vznikla však situácia, že pneumokoky si vybudovali proti viacerým antibiotikám odolnosť, tzv.rezistenciu.
neviete mi poradit zlozenie vakciny ci obsahuje oslabenu baktériu ako antigén alebo je pripravená z púzdra baktérie a aké su jej nežiaduce účinky,nikde nie sú podrobnejšie rozpísané.dakujem
Moju dceru sme dali zaočkovať Prevenarom, ked mala 3 roky a 2 mesiace. Mala opakovane zapaly stredneho ucha. Do týždňa po zaočkovaní ochorela dostala streptokoka pneumoniae aj haemofilusa. Preliečena bola Zinatom. Po 2,5 mesiaca ochorela znova dostala opat streptokoka pneumoniae. Tak sa pýtam či vôbec ma to očkovanie význam, alebo kde sa stala chyba, ked to mojej dcere nepomohlo. Vakcínu sme si taktiež hradili samy stala 2.980,-sk.
citam vas prispevok. To iste ma moj 54 rocny syn. V ustach aj v nose mal Streptokoka pneumonia. Bol prelieceny Zinatom 10 dni. Po Zinate bol zaockovany prevenarom. predvcerom mu robili vyter a dokonca zas aj v hrdle aj v nose ma streptokoka pneumonia . ja nechapem. Co pomohlo vam? ako ste si poradili?
Dobry vecer.Dnes sme dali nasho 2,5r syna zaockovat prevenarom,asik po 2h po zaockovani nam zacal zvracat,horucka 38°takze cakame co nastane dalej a ci nebudeme banovat,ze sme ho po odporuceni pneumologa aj dali zaockovat.
v lekárni si zakúpte streptococcinum ch 15 a tri krát denne jednu globulku dva až tri týždne. cez pharmaactiv.cz si kúpte koloidné striebro dva krát až tri krát denne výplach úst, ako aj výter nosa. nič vám to neurobí, za pokus vám to stojí, mne to zabralo.
Dobrý deň, reagujem na informáciu o streptococcinum CH15. Nenašla som nejaký podrobnejší popi. Môžete mi povedať k tomu niečo bližšie? je to vhodné aj pre skoro štvorročné dieťa? odporučili nám zaočkovať dcéru prevenarom, ale mám obavy. Ďakujem.
Mame takmer rocne dieta, a pediater odporuca vakcinu prevenar. po precitani vsetkych negativnych reakcii mam skor pocit AKO> kupte, kupte, aby mal niekto zisk. JE VAKCINA NAOZAJ BEZPECNA, A PRE KTORU KATEGORIU DETIECIEK SA NEODPORUCA? DAKUJEM VELMI PEKNE.
Dobrý deň, mňa by zaujímalo, čím je podložená informácia, že Pneumo 23 je pomerne málo účinná pre deti do päť rokov. Obávam sa, či to nie je len lobing za Prevenar, za ktorý sa platí podstatne viac. Ďakujem
Som počul ,že Prevenár pre 1,5 ročne dieťa preplácajú všetky poisťovne okrem Dôvery poisťovňa môjho syna,poradte ako by sa ten liek dal preplatiť ,či stačí potvrdenie od odborného lekára alebo alergológa ?
CHCELA BY SOM SA VAS SPYTAT AKO TO DOPADLO S VASIM SYNOM PO TOM OCKOVANI LEBO AJ JA SA PRAVE ROZHODUJEM CI DAT ZAOCKOVAT MOJHO 16 MESACNEHO SYNA. OD JEHO 6 TYZDNOV MAL STREPTOKOKA PNEUMONIAE A NEMOZEME SA OD VTEDY ZBAVIT NADCHY.LEKARI TO ODPORUCAJU, ALE JA TOMU OCKOVANIU MOC NEVERIM. DAKUJEM
Aj my mame problem so streptokokmi, maju ho obe moje dcery, aj starsia 4,5 roka, ktora ho pravdepodobne doniesla zo skôlky, a od nej sa nakazila aj mladsia dcerka 1,5 roka, ktora bola dokonca hospitalizovana pre zapal pluc. Ale aj po antb. liecbe, su stale v nosoch oboch dcer pritomne streptokoky. Preto ma zaujal prispevok o tom, ze mozem dievcatam podavat liek streptococcinum ch 15, chcela by som vediet ci sa da volne kupit a kolko stoji a ci ma s nim este niekto dobre skusenosti. Citala som aj ze je ucinny s koloidnym striebrom. Myslite ze by som mohla podavat detom iba koloidne striebro aj na lyzicky ale aj vytery nostekov? Prosim o radu ako sa ich zbavit, ked bezne ant. nezaberaju. Mladsia dcera uz absolvovala jednu ockovaciu davku prevenarom. Dakujem
Môj syn má 19 mesicov,kojila som ho 16 mesiacov a aj napriek tomu , bol vkuse chorý, hlavne v zimných mesiacoch. Prekonali sme 6x obojstranný zápal str.ucha, teraz celý december sme sa liečili zo zápaľu pľúc, neustále zápaly priedušiek… Naša alergo doktorka len hovorila , mal by sa zaočkovať ale nikde nič, min.týžden ma prešla chuť vyčkávať kedy sa doktorky medzi sebou dohodnú a zaplatila som za dve vakcíny 4600,- Sk je to veľa ale dám všetko len aby môj syn bol konečne zdravý. Pri týchto všetkých chorobách ktoré môj syn prekonal nemal nárok na vakcínu? Dá sa vymáhať peniaze cez poistovňu? alebo tam musí byť len odporučenie od doktora? Ďakujem
My sme dali syna zaockovat a veru sme si tyzden vytrpeli. Nespal, mal teploty az 39,8 a to vkuse. Bol mrzuty a stale si lihal. Presne ako pisali vo vedlajsich ucinkoch. Napriek tomu nam inak skvela pani doktorka tvrdila, ze to nie je s toho. Ale s coho to mal na to neprisiel nik. Uz sme boli zufali, nastastie to preslo, ale maly si vytrpel svoje. Hadam to bol ojedinely pripad.
mne 3 mesacnu dcerku zaockovali prevenarom 3.7.2008 a 6 dni na to zacala kaslat, potom uz aj kychat. najprv sme si mysleli, ze to jej zabehli slinky ale na 7. den vecer uz zacala aj vykasliavat a teraz cakam kedy zacne ordinovat lekarka. Ako si citam vase prispevky zacinam byt o tom presvedcena, ze su to vedlajsie ucinky ockovania. len dufam, ze to nebude mat nejake trvale nasledky a rychlo sa z toho dostane.
Dobrý deň, my sme dali nášho 8-mesačného syna zaočkovať Prevenarom pred dvoma dňami a pravdupovediac, takú reakciu na vakcínu som nečakala. Doteraz nebol nikdy chorý, na odporúčanie lekárky som mu hneď po očkovaní podala Paralen, večer pred spaním takisto a aj tak sa o tretej v noci zobudil s horúčkou 39 a strašným plačom, ktorý sme utíšili až podávaním zábalov. Malý je nervozny, podráždený, zo spánku sa budí s plačom. Pani doktorka ma v telefone odbila s tým, že ona nám predsa po každom očkovaní vraví, že reakcia do 24 hod. môže byť. Mohla mi dať aspoň príbalový leták z balenia vakcíny, tak som si o nežiadúcich účinkoch prečítala až na internete a už som menej vystaršená. Neľutujem síce, že sme ho dali zaočkovať, som aj rada, že vakcína je preplácaná poisťovňou, len dúfam, že tie nežiadúce účinky skoro pominú a my budeme mať doma zas to malé usmievavé šidlo, ako pred očkovaním.
dufam,ze synačik je uz ok…Ja len tolko,zijem v Rakusku,kde sa tiez ockuje prevenarom…uz mame 3 davky za sebou a stalo nas to 300 euro,tu to poistovne nepreplacaju.Dcerka ma 9 mes. a ani po jednom ockovani prevenarom jej nic nebolo. Paralen by som urcite takemu malemu dietatu nedala-a este k tomu preventivne.Pre dojca max. čapiky. vela zdaru…