Ľudstvo bolo desaťtisíce rokov konfrontované s výkyvmi počasia a klimatickými zmenami. Striedali sa obdobia s hojnosťou potravy s hladomormi, spôsobenými suchom alebo chladom. Starodávne kmene boli nútene meniť miesto pobytu, nezakladali sklady potravín, nemali chladiace zariadenia.
Zaujímam sa o opásanie žalúdka silikónovou páskou, tzv. bandáž. Tak sa žalúdok virtuálne zmenší na objem asi 15 až 20 ml, čo je objem väčšej injekčnej striekačky. Kde v BA môžem o tento zákrok požiadať ? Hradí ho zdr. poisťovňa ? Ďakujem.
Zaujal ma Váš článok a chcela by som sa informovať kde je možné sa tomuto zákroku podrobiť, nakoľko sa jedná o moju maminu a ona je zo Zvolena. Jedna sa o obidenie žalúdka, kde sa časť žalúdka chirurgicky oddeli. Okrem toho by som sa chcela opýtať na cenu tohoto zákroku a objednaní. Ako dlho sa čaká, alebo aká je doba od objednania po uskutočnenie úkonu. Dakujem
Mám 43 rokov, 162 cm a 107 kg. Chcela by som sa opýtať, aké riešenie je pre mňa vhodnejšie. Už mám aj problémy s kĺbami a kolenami. Akonáhle schudnem, dostaví sa jojo efekt a priberiem ešte viac ako som schudla. Aká je cena zákroku a hradí niečo aj poisťovňa. Som z Humenného. Ďakujem