Ochrnutie pravej hlasivky

Chcela by som sa s niekým poradiť, kto má skúsenosť po operácii v celkovej narkóze mám problém s hlasom. Diagnoza je: ochrnutie pravej hlasivky. Je to spôsobené buď intubáciou alebo samotnou operáciou krčnej chrbtice, kde mohlo dojsť poškodeniu nervu. Môj hlas je neprirodzený, zachrípnutý a vysilený. Mám problém aj s dýchaním, veľmi rýchlo sa unavím a mám pocit akoby mi chýbal kyslík. Som už tretí týždeň po operácii krčnej chrbtice a nič sa s hlasom nezmenilo. Totižto ja som bola už 3x operovaná na krčnú chrbticu a po predchádzajúcich operáciách som takýto problém nemala. Aká je možnosť liečby, alebo čo by mi mohlo pomôcť, možno akupunktúra? Som z toho zúfalá a neviem čo ďalej. Lekár ma upozornil, že akékoľvek prechladnutie hlasiviek nemám podceňovať treba liečiť a v prípade akéhokoľvek problému s dýchaním urýchlene sa hlásiť na ORL v akúkoľvek hodinu, lebo ide o ohrozenie môjho života. Môže to byť ozaj také vážne? Poraďte mi čo mám robiť v danom prípade. Za každú radu budem vďačná. Marika

Ja som tiez podobne na tom ako vy, tiez ma operovali a asi mi poškodili nerv a teraz mi pravá hlasivka nejde ako by mala, a koli tomu nemožem spravit vysoky ton. Aj ked to obcas skusam, tak ten hlas je taky chrabcavy, poradte pls., ci mam dajako cvicit alebo ja neviem, pls. odpiste.