Odmeňovanie zdravotných sestier je podľa komory dlhodobo poddimenzované

Aktuálnymi problémami ošetrovateľstva a pôrodnej asistencie ako aj možnosťami ich riešenia sa zaoberá dvojdňový snem Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek, ktorý sa začal dnes dopoludnia v Poprade

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/6093-odmenovanie-zdravotnych-sestier-je-podla-komory-dlhodobo-poddimenzovane

Odmeňovanie v n.o.by sa dalo nazvať aj ožobračovaním sestier.Za 12 hod.pracovný čas sestra pracuje za 10-12 000 vrátane výkendov a nočných zmien.A potom kde majú vziať sestry prostriedky na školiace akcie v rámci bodových kreditov,nehovoriac o tom,že ak vycestujú,nemá kto pracovať.Pomaly,ale isto prichádza doba,kedy nebude mať kto pracovať u lôžok.Sestry už rezignovali a radšej odchádzajú preč.Čím skôr,tým lepšie.

Odmenovanie a mzdy nie su problem len v nemocniciach ale aj v ambulantnej primarnej sfere,pracujem ako sestra 15 rokov a mam asi menšiu mzdu ako sestry pri lozku.Tie si mozu
"prilepšiť"aspon príplatkom za noca víkend.
Ked som povedala svojej lekárke,ze chcem ist dialkovo na bakalarske študium,má problem,kto ma pocas mojej nepritomnosti zastupi.Ako teda zosuladit prácu aj studium?