Odvody z príjmu platia aj poistenci štátu

Podľa zákona o zdravotnom poistení musia poistenci štátu platiť odvody zo svojho príjmu. Ako dnes informoval rezort zdravotníctva, zrušila sa výnimka, podľa ktorej mohli títo ľudia zarobiť zákonom stanovenú sumu a zostať poistencom štátu

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/9595-odvody-z-prijmu-platia-aj-poistenci-statu

Na Úrade práce som evidovaný ako osoba nezamestnaná, to znamená, odvody do zdravotnej poisťovne mi platí Úrad práce ako poistencovi štátu. Mám ovšem príjem z prenájmu, z ktorého za rok 2011 sa už budú odvádzať odvody do zdravotnej poisťovne, v mojom prípade za rok 2011 až v roku 2012 na základe ročného zúčtovanie. Zaujímalo by ma, že v tomto prípade za rok 2011 mi bude aj naďalej platiť verejné zdravotné poistenie Úrad práce ako evidovanému nezamestnanému a uchádzačovi o zamestnanie a ja len potom v roku 2012 len doplatím do zdravotnej poisťovne z príjmu z prenájmu na základe ročného zúčtovania bez ohľadu nato, že koľko platí Úrad práce, alebo sa to bude nejak ináč počítať, alebo je to ešte len v štádiu riešenia?

Ja prenajimam byt, ale zdravotne poistenie si platim sama, na urade prace evidovana nie som, bolo mi tak povedane, ze nemozem byt evidovana, ked mam prijem z prenajmu. Tak neviem. Od januara platim do zdravotnej poistovne odvody ako szco je to okolo 43 Eur. Ked podam rocne zuctovanie, tak na dalsi rok bud budem musiet doplacat, alebo sa preplatok vrati.

Prečítajte si komentáre na tejto stránke:
Práca Michalovce | Upsvar MI | upsvarmi.sk
Podľa toho: "Pre účely zákona o službách zamestnanosti a rozhodovanie vo veci zaradenia do evidencie uchádzačov o zamestnanie, úrad neskúma príjmy získané z prenájmu majetku. "