Oko podrazdene, ocne

Zdravim, mam otazku ohladom podrazdeneho oka a vysetrenia ocneho lekara.

Nenosim okuliare, s ocami som nikdy nemal nijake problemy, mam 34 rokov. V poslednej dobe (asi 2 mesiace) asi 4 krat som citil v jednom oku skrabanie, podrazdenie aj mi opuchlo. akoby som tam mal zrnko piesku… daval som si len kvapky ophtalmo septonex par krat, vzdy to preslo. tentoraz naposledy ma to uz aj trocha bolelo, siel som k ocnemu. na teste zraku 2. riadok zo spodu pismena precitam 1 okom v pohode, druhym (tym podrazdenym) a aj slabsim tak na 50%. inak ked pozeram, citam obidvomi naraz nemam problem, ani bolesti hlavy. obvodny lekar tvrdi, ze 1 oko je vzdy slabsie a ze to nic nie je.
Tak ma ocny vysetril, resp. pozrel cez zvacs. prisroj a preppisal mi gel Vidisic Tul (je inak aj na volny predaj). a povedal mi, ze by som mal nosit okuliare, ze z toho mam to podrazdne oko a ze sa to bude opakovat a aj zhorsovat. to je cele ako to prebiehalo u ocneho. Moze to byt naozaj sposobene tym, ze slabsie vidim na to oko? ! to oko je slabsie uz niekolko rokov - ziadne problemy, nic. Ocny nepovedal, ze by som ho mal zapalene, alebo ze tam nieco mam alebo tam mam nejaku infekciu (za posled. 2 mesiace 4 raz takto s tym okom).
dakujem za komentare.

Dobry den skuste ineho lekara

Ist k inemu manapadlo hned, len chcem vediet, ci je to blbost, ze mozem mat zapalene oko z toho, ze trosku slabsie vidim na jedno oko a mam nosit okuliare…

Podráždené oko môžete mať aj s tých kvapiek Septonex. Oni pomôžu na chvíľu. Môžete mať suché oči, Vidisic gel rieši tieto problémy. Hlavne pri počítači sa veľmí nežmurká, oko sa nezvlhčuje. Zápal tam iste nemáte, to by vám dal ATB kvapky. Pokiaľ to neprejde možno treba skúsiť tie okuliare. Na zvlhčenie očí sú aj iné voľnopredajné kvapky a gele. Niekedy nemusia sedieť kvôli prídavným látkam. Dobrý je aj Systane, Hypotears gél alebo kvapky, ale sú aj spreye, ktoré sa strieknu na zatvorené viečka.

Kupte si v lekarni ocne kvapky Hyfromeloza, tie su najlacnejsie. Zvlhcuju oci. Mna tiez pichava (kamienok) Kupila som si aj vitamin A z lekarne. Taky domaci tip na preliecenie dajte do hrnceka lyzicku kavy. granulovanej, lyzicku kakaa na vareniea lyzicku mletej skorice, zallejte vriacu vodou. Po vychladnuti, vypit a zmes co ostala na spodku si natrite na oci. Po par minutach umyt.