UMSATZSTEUER ERKLARUNG - vedel by niekto poradit ako vyplnit toto tlacivo? Dakujem
Umsatztsteuer je daň z obratu. Ty niečo predávaš?
Nie, Ďakujem Myslela som si, že aj túto stranumusím vyplniť
Síce je už po funuse ale pre poriadok - vianočný príspevok sa ku dôchodku nepripočítava - viď. poučenie na vyplnenie DP vydané FS
Dobrý deň. Dala som si urobiť daňove priznanie za rok 2014, ale podľa toho čo čítam na internete to nie je správne. Môžete mi to niekto odkontrolovať? Ide o formulár E1a. Riad. 9040 hruby prijem, riad. 9160 zaplatene cestovne, riad. 9190 uradene polatky agenture, riad. 9225 uhradene Sva, riad. 9243 12% zo sumy HP - predchadzajuce vydaje, riad. 9230 13% zo sumy HP - predchadzajuce vydaje. Vopred Vám veľmi pekne ďakujem.
Ak si uplatnujes 12% pausalne vydaje, tak nemozes uvadzat ani odratavat zaplatene cestovne a uhradene poplatky agenture. Takze musis si opravit DP, tieto polozky neuvadzat a opravit sumu pri polozke 13% - tuto sumu vypocitas nasledovne? Hruby prijem, minus 12% minus zaplatene SVA a z takto vypocitanej sumy vypocitaj 13%.
Opravujem, za slovom nasledovne ma byt : a nie ?. teda nasledovne:
Omylom som tam dala otaznik namiesto dvojbodky.
9040 správne hrubý príjem, 9225 Sozialversicherung, 9230 12% paušál, 9221 13% grundfreibetrag, Steuerlicher Gewinn do r. treba napísať zdaň. prijem nemôžete uplatňovať pri 12% paušálu aj výdaje to sa neda. Buď alebo
Dobrý deň, vedel by mi, prosím Vás, niekto poradiť pri DP, ak si uplatňujem skutočné výdavky. Provízie agentúre+poplatok WKO uvediem do r. 9190, poistenie do r. 9225, 13% vypočítam zo sumy: hrubý príjem mínus skutočné výdavky. A na úvodnej strane sa zakrúžkuje kolonka USt-Nettosystem? Bola by som Vám veľmi vďačná za odpoveď.
Veľmi pekne Vám ďakujem Anna, ste zlatá. Zaplatila som za vypracovanie 50€, cakala som, ze to bude v poriadku. Dôveruj, ale preveruj. Ešte raz vďaka, mohla som mať veľký problém.
Vie mi niekto poradiť pokiaľ platím predavok na daň v AT ako požiadať FA o vrátenie preplatku na dani. Alebo je to treba niekde uviesť v daňovom priznaní?
Mozem teda pisat marodku do prijmu v dp v rakusku… ci uz bola dlhodoba cca. 90dni alebo kratkodoba 14dni… obidve ich mam zaratat… prosim vas… do ktoreho riadku sa to v danovom uvadza?.. a do ktoreho sachbezug?.. velmi pekne dakujem…
Ahoj AZ.
Ako ste si poradil / a s tým daňovým priznaním?
Ja ho spracúvavam tento rok, vedela by ste mi poradiť či sa poplatok SVA zahrňa do dane? Ak ano koľko percentná je na tento poplatok daň
Dobrý deň, pani mi na poslednú chvíľu doniesla tlačivo DP 2014 na AT Finanzamt, robila som jej DP v SR. Min. rok pracovala na živnosť ako opatrovateľka v AT a mala aj príjem z PP. Vie mi niekto poradiť ako vyplniť to tlačivo? Nakoľko to treba poslať do konca apríla, bola by som rada keby mi s tým niekto čonajskôr pomohol… Ďakujem…
Je to odkaz na stráku pana Demčáka ktorý robí danové priznania pre opatr. v Rakusku.
Pn-ka po 43 dni sa nedáva do príjmov, sú to režijné náklady.
Ako môže byť Pnka náklady, to čo je za blbosť? A čo sú to režíjne? Vysvetli prosím.
Chcel by som sa opýtať na dôchodok z Rakúska. Doma na Slovensku poberám dôchodok za 33 rokov v sume 348 eur. Mám 62 rokov a stále pracujem tu v Rakúsku už 10 rokov oficiálne. Totíž mal by som už 15, ale 5 rokov som pracoval, ako neevidovaný. Chcel by som vedieť za týchto 10 rokov aký mám nárok na dôchodok z Rakúska. Srdečne ďakujem s pozdravom Váš klient Ján.
Ahojte babenky, prosim vás potrebujem stravovacie jednotky spatne kolko boli za 5rokov dakujem:-) ) ) ) ) Pekny den Andrea