Opatrovateľky v Rakúsku a daňové priznania

Presne tak ja pracujem už 4 rok a každý rok podávam DP a teraz platím odvody za každý kvartál 1100 eur. Je pravda keby DP nepodám tak mi nemajú z čoho vypočítať takú sumu. Ale po niekoľkých rokoch by mi prišlo veľmi vysoké nedoplatenie. Logiku to nedáva že by len tie ktoré podali DP by platili a tie ktoré ho nepodajú nie. To je nemožné a každú jednu to zastihne.

Dobrý den. Chcem Vás poprosiť o radu. V roku 2013 som od 1. 7 do 31. 12 pracoval v Rakusku. Mal som však len 20 hodinovu zmluvu, ciže som odpracoval 20 hodín týždenne. Zaujímalo by ma či aj v takomto prípade mám nárok na rodinné prídavky. Prosím Vaše odpovede mi posielajte len na email milansitar1@gmail.com. Za Vaše odpovede Vám vopred veľmi pekne dakujem.

Tak nam daj kontakt na toho danaovaka v at. boli by sme všetky vdačne.

Poprosím vás, ak mate nejaký link kde by sa dalo stiahnuť DP v At tlačivo, bola som na FA vo W pre 2. bezirk, pán povedal, že namajú, ale viem, že niektorým, čo si robia Dp a majú aj daňové číslo už poslali. Je to Einkommensteuerklärung fur 2013 typu E1

Neriskovala by som… mala by si si správne viesť každý turnus dochádzku+plat+SVA+taxi a počet odrobených dní od kedy do kedy… a také isté tlačivo by mala mať aj rodina+tvoj podpis a ich podpis… takže keď si ty zmeníš počet dní-nebude ti sedieť s rodinou

Choď na stránku rak. min. financií bmf. gv. at
Tam na prvej stránka naľavo dole klikni na Formulare a vyhľadaj si E1 a E1a a vytlač, môžeš si ich aj vyplniť a vytlačiť

Máš to nejaké dopletené. Čo chceš vlastne vedieť? Ako vypočítať čistý príjem do daňového priznania alebo ako sa dá vypočítať výška odvodov?

To prvý raz počujem, že opatrovateľka platí rodine. Alebo ako si to myslela, že rodiny berú peniaze. Oni predsa vyplácajú, nie?
Ty si živnostník, takže Ty si povinná sa postrať, aby si mala všetko na poriadku. Keď to nevieš, tak musíš bohužiaľ niekomu zaplatiť, kto Ti pomôže.

Ivka dakujem veľmi pekne

Sachbezug je to, čo rodina dostáva na nás… ubytovanie a strava… minulý rok to bolo 6, 54€ na deň… ty ich fyzicky nedostaneš, ale do príjmu, keď si robíš DP si to musíš započítať… počet odrobených dní v roku krát sachbezug… je to blbé, ale je to tak…

Nedal by sem niekto vzor vyplneného slovenského danového priznania

Tak to je teda riadna kravina čo tu pišeš ved tak sa odvody vobec nevypočitavaju Ozaj si preštuduj Demčakove stranky a potom piš

Tak tie nedoplatky nam vysvetlila pani na financamte. Niektore ženy si jednoduch neplatia odvody Dostanu peniaze od rodiny nechaju si a potom zrušia živnost a myslia že su za vodou

Preboha a prečo ved to nie je preijem z rakusku

Ahoj Tatka. ja by som potrebovala vediet vysku sachbezugu od roku 2008 az 2013. dakujem pekne. odpis, ked mozes.

Vie niekto poraduť ako sa vypočitavaju odvody do SVA ked moj prijem za 16 dni je 1000 eur. Len by som chcela vediet kolko by som mala spravne platiť… vdaka.

Dobry den, vie mi niekto poradit ako vypocitam SK danove? Pracujem ako OP v AT. Hruby prijem -cize SVA, HONORAR, SACHBEZUG… minus 40 percent vydavky? CI ako? Najde sa niekto kto mi pomoze? Dakujem

To je málo informácií. Všeobecne: k čistému príjmu za rok prirátaj späť odvody. Ak si odrobila celý rok, tak to vydeľ dvanástimi. Výsledok čo Ti vyjde je vymeriavajúci základ. Z neho si vypočítaj 27% (ešte som nepozerala tohtoročný rozpis odvodov, ale asi to zase navýšili, tak pozri či to nerobí už viac). A toľko by si mala zhruba platiť za jeden mesiac (okrem nedoplatkov). Je to zamotané. Pretože odvody sa platia pozadu. Tento rok sa platí z vymeriavajúceho základu za rok 2011.

V SK danovom je prijem tvoj hruby prijem v AT-cize SVA, HONORAR, SACHBEZUG, ak si bola PN tak aj ta. Vydaj je 40 percent z hrubeho prijmu, -ale max. do vysky 5040eur, plus SVA zaplatene. Odpocitatelna polozka na danovnika je 3735, 94eur.

Podat len z dovodu vyssieho dochodku