Opatrovateľky v Rakúsku a daňové priznania

Ako som vyššie písala, takto mi to bolo vysvetlené na Fa.

Ach tak, tak zasa žiadna seriozna odpoveď. Ja sa budem držať litery zákona lebo to mám na ppiapieri. Budem mať vyšší základ na odvody ale lepšie ako sa potom naťahovať z financamtom.

Dobrý den Anna. Prosím o radu. Ak mi vyšlo platiť dan niečo okolo 40 eur, to kam mám zapísať na tlačive? Dakujem pekne za odpoved. Pekný den prajem

Ďakujem.

Môže, ked jej to vyjde: str. 2riadok 30 napíšte presnú sumu dôchodku čo ste dostali v roku 2014 (nezabudnite na Vianočný príspevok) , str. 8 riadok 74 odpočítať od €3803, 33 (nezdanit. čiastka) Váš dôchodok v 2014r. v riadku 74, 78 rovnaká suma čo sa Vám zostane (ked Váš dôchodok bol vyši ako nezd. čiastka tak do riad. 74, 78 napíšte 0) to je Váš nárok na nezd. čiastku. Ked dačo neviete tak ozvite sa.

Asi už píšem neskoro, ale možno to dakomu pomôže: str. 11 XIV oddiel x do uvádzam osobitne záznamy, Kód štátu: 040 § 6 ods. 2 príjmy: hrubý príjem výdavky: bud 40% ale nie viac ako €5400, - (zo zákona) , alebo skutočné výdavky, z toho výdavky ( odvody čo ste uhradili v roku 2014 ale len SVA) počet príloh- tato str. je ako príloha + tie čo dokladujete.

SK NACE čo ste tú Vy napísali je dobrý len v tom prípade ked ste pracovali v zariadení ale ked u klienta - tak to je 96090 (overiť to môžete na str. ŠÚ SK

Pre Vás to nie je príjem zo zahraničia (nakoľko ste štátny občan SK s trvalým pobytom na území SK)

Hrubý príjem: denný honorár + SVA +cesta + Sachbezug (laický- večný príjem ) + PN, ked dali Vám odmenu ktorú prirátala rodina kú Vášmu príjmu (t. z. všetko čo máte v turnusovej faktúre, Sachbezug tam neni je to večný príjem ani PN).
11000, - čistého príjmu ( po odpočítaní: 12% (alebo skutočných výdavkov) , SVA, WKO, 13% a ked Vám vyjde € 11000, 01 tak zo zákona musíte podať v AT DP alebo ked Vás výzvu, alebo ste sama chcete podať v AT DP

Len pre info: 40% výdavky sú max. 5. 040, -€ nie 5. 400, - € a strana 11 nie je príloha, ale strana 12 je príloha…

Mohol by mi niekto poradit, ci sa uvadzaju vyplateny danovy bonus a vyplatene rodinne pridavky z Rakuska do rakuskeho DP a kde v tlacive E1?
dakujem vopred za radu
Milada

Prosim vas mohli by ste mi poslat niaky vzor? alebo cislo na niak3ho odbornika kto mi spravi dp… komarno a okolie

Nic sa tam neuvadza,

Zober a vypis spatne danove priznania, podaj ich ako opravne danove priznanie.

UMSATZSTEUER ERKLARUNG - vedel by niekto poradit ako vyplnit toto tlacivo? Dakujem

Umsatztsteuer je daň z obratu. Ty niečo predávaš?

Nie, Ďakujem Myslela som si, že aj túto stranumusím vyplniť

Síce je už po funuse ale pre poriadok - vianočný príspevok sa ku dôchodku nepripočítava - viď. poučenie na vyplnenie DP vydané FS

Dobrý deň. Dala som si urobiť daňove priznanie za rok 2014, ale podľa toho čo čítam na internete to nie je správne. Môžete mi to niekto odkontrolovať? Ide o formulár E1a. Riad. 9040 hruby prijem, riad. 9160 zaplatene cestovne, riad. 9190 uradene polatky agenture, riad. 9225 uhradene Sva, riad. 9243 12% zo sumy HP - predchadzajuce vydaje, riad. 9230 13% zo sumy HP - predchadzajuce vydaje. Vopred Vám veľmi pekne ďakujem.

Ak si uplatnujes 12% pausalne vydaje, tak nemozes uvadzat ani odratavat zaplatene cestovne a uhradene poplatky agenture. Takze musis si opravit DP, tieto polozky neuvadzat a opravit sumu pri polozke 13% - tuto sumu vypocitas nasledovne? Hruby prijem, minus 12% minus zaplatene SVA a z takto vypocitanej sumy vypocitaj 13%.