Zdravím pani Mária, chcem sa opýtať, ako sa cítite po operácii, keďže nejaký čas už prešiel, manžel má podstúpiť tú samú operáciu: náhradu jednej platničky a spolu s fixáciou s poškodenou platničkou ( 6 šrobov) tiež nad ňou, ďakujem za odpoveď
Dobry den chcelby som sa s vami skontaktovat nakolko ma tlacia do operacie a mne sanechce. mam bolesti v krizoch a hermiu bole mi vyraza do lavej nohy.
Bol by som rad ak by ste mi vedeli poradit pripadne pomoct
Mna tiez operovali na kryze, trva to dlho kym sa clovek zotavi mne to trvalo asi rok. Najviac mi pomohli kupele. Mna operovali v Novych Zamkoch poklona pre personal lekar super pan doktorHarangozo, starostlivost super na kazdu otazku odpoved:-) sestricky takisto. Pol roka je to dost krute ale, pokupeloch ja som bola v Bojniciach ovela lepsie.
Mna tiez operovali na kryze, trva to dlho kym sa clovek zotavi mne to trvalo asi rok. Najviac mi pomohli kupele. Mna operovali v Novych Zamkoch poklona pre personal lekar super pan doktorHarangozo, starostlivost super na kazdu otazku odpoved:-) sestricky takisto. Pol roka je to dost krute ale, pokupeloch ja som bola v Bojniciach ovela lepsie.
Ja som bola operovaná v Nitre v r. 2011 operovali mi platničky L4, 5, od operácie som bola bez bolesti možno pol roka. Aj teraz mám hrozné bolesti. Invalidný dôchodok mi nepriznali, posúdili že môžem pracovať v plnom rozsahu bez obmedzenia. Neveria mi že nevládzem tak žijem zo 100eur lebo som sama, nemám ani na lieky. Aj ja som si mysleli že po operácii budem zdravá preto som ju podstúpila ale som sklamaná a operovať ešte raz? Načo, možno budem mať ešte väčšie bolesti! Jeden pán doktor mi povedal, je to neurochirurg v Nitre, že bolesť nie je dôvod na invalidný dôchodok, ale tú bolesť niečo spôsobuje… som veľmi zúfalá že mi nevedia pomôcť…
Dobrý deň, pani Mária, aj ja mám naplánovanú operáciu driekovej chrbtice, fixáciu v RK až na koniec augusta, mám príšerné bolesti, keby bola možnosť, dám sa operovať, hned zajtra. Ako sa cítite teraz, zlepšil sa Váš zdravotný stav? ak môžete, kontaktujte ma na email, dakujem
Kto vás konkrétne operoval?
Dobrý deň. ja som bol na operácii driekovej chrbtice 3. 6. 2014 v Ružomberku. pred operáciou ma strašne bolela noha, stŕpali mi prsty aj chodidlo. teraz žiadnu bolesť necítim. zatiaľ sa zdá že to vyšlo na “1”. každý deň cítim ako sa môj stav zo dňa na deň zlepšuje. pred operáciou som skúšal aj súkromného fizioterapeuta ktorý že vraj viacerým pomohol. boli to zbytočne vyhodené peniaze a čas. ja som z opperáciou ako dopadla zatiaľ spokojný.
Dobrý deň. ja som bol na operácii driekovej chrbtice 3. 6. 2014 v Ružomberku. pred operáciou ma strašne bolela noha, stŕpali mi prsty aj chodidlo. teraz žiadnu bolesť necítim. zatiaľ sa zdá že to vyšlo na “1”. každý deň cítim ako sa môj stav zo dňa na deň zlepšuje. pred operáciou som skúšal aj súkromného fizioterapeuta ktorý že vraj viacerým pomohol. boli to zbytočne vyhodené peniaze a čas. ja som z opperáciou ako dopadla zatiaľ spokojný.
Gratulujem a opatrujte sa! ja som na tom presne opačne. mam stále problémy s pohybom iked pred op. som už nechodila na pravú nohu. teraz aspon prejdem nejaké tie metre.
AHOJTE VSETCI. NIKDY BY SOM NEPOVEDAL ZE JA BUDEM MAT TAKETO PROBLEMY, PLATNICKA, CO TO JE? PYTAL SOM SA… AKTIVNY SPORTOVEC 5X DO TYZDNA FITNES, BEH A ZRAZU, Z CISTA JASNA, NECAKANE PRI DVYHANI VELKKEHO BREMENA SEK A BOLO TO. BOLEST V KRIZOCH A PO PAR DNOCH VYZAROVANIE DO VADSINOU PRAVEJ, ALE AJ DO LAVEJ NOHY. REHABKA, MAGNETY, ELEKTRINA, PLYNOVE INJEKCIE, NULA BODOU, VIETE AKO TO JE, CLOVEK ZACNE CITAK ROZNE CLANKY, FORA, UZ SA VIDI NA OPERACNOM STOLE, DEPKY A POD DENNODENNA RUTINA. SOM NENAPISAL KOLKO MAM ROKOV 32 PRESLI 4 MESIACE A CITIM ZE SA MI TO ZLEPSUJE, KAZDY DEN STRECING, LAHKE CVIKY, ABSOLUTNE NEZATAZOVAT KRIZE, ODDYCHOVAT VELA A TO NAJHLAVNEJSIE! POZITIVNA ENERGIA, NIKDY SA NEVZDAVAT! KAZDEMU ODPORUCAM, ZISTI SI! CO TI ROBI DOBRE
LAHKE CVIKY, BIO LAMPA, ODDYCH A CAS A VERIM ZE SA TO ZLEPSI AJ VAM. JA NEHOVORIM ZE TO MAM ZA SEBOU, TO UZ ASI NIKDY, ALE CITIM SA LEPSIE A SEM TAM NORMALNE ZABUDNEM NA TIE KRIZE. LUDIA VELA STASTIA VAM PRAJEM, BOJUJTE, JE TO BOLESTIVE, ALE NEJDE O ZIVOT!
ESTE SOM ZABUDOL PODOTKNUT ZE OPERACIA AZ V POSLEDNOM RADE, ALE FAKT AZ KED UZ NIC NEPOMOHLO. CITAL SOM ZE LEN 5PERCENT OPERACII BOLI FAKT OPOTSTATNENE
Daj sa do poriadku a všetko s mierou!. gratulujem ti že ti je lepšie, len tak dalej, teraz sa musíš opatrovat celý život, dávat pozor. ja som to štastie nemala, musela som ist na operaciu, už som nevladala chodit na pravú nohu, doktor sa čudoval že vôbec chodím, mam dlhoročné problémy s chrbticou, niečo viac som urobila a už som to cítila a to som ani nevedela že mám takéto ochorenie. som po op. 8. mes a nie je to boh vie čo. stále problémy zo statikou, unava, bolesti ale snažím sa robit maximum aby som sa mohla vrátit do norm. života i ked pracovne to je na prt. som živnost. a musím sa živit sama ale tú prácu už nebudem zvládat ako predtým.
Ahoj Ivetka, tvoj príspevok ma potešil, mňa operovali v nz 6. 3. 2014, ale bolesti a trpnutie chodidiel stále pretrváva, nevydržím dlho na nohách, tak 4-5 hodín bez problémov, ale ak dlhšie, tak mám veľké bolesti. Povedz mi, prosím ťa, kedy sa dá očakávať ozajstné zlepšenie, po tých 6 mesiacov by som sa už mala cítiť lepšie, alebo až po roku? ako je to s prácou?
Tiez mam extruziu disku-L4 a tlaci mi na nerv. koren L4 do nohy. Bojim sa operacie v Zamkoch, v Ruzomberku som si chcela vybavit konzultaciu, ale mi nedvihaju tel.
Blahoželám. Ja som bola operovaná 09. 07. 2014 pre veľký útlak nervu na Kramároch. Veľké bolesti pred operáciou, tŕpnutie celej nohy. Po operácii bolesti síce ustúpili, ale tŕpnutie je naďalej. A keďže som nemala žiadnu protekciu tak aj správanie personálu tomu zodpovedalo. Stále dúfam v lepší zdravotný stav.
Prosím Vas prosím nejaky konrakt na lekára aj ja sa tam strojím jeden čo tam bol že zomrel aj ja mam nskutočne bolesti nevladzem aj sa rozhodnut. dakujem za pochopenie dovi.
Pekný deň prajem, volajte od 14 hodiny do RK, sú milí, ochotní a pomôžu naozaj, boli sme aj v NZ ale jednanie s pacientom sa nedá porovnať. Vrelo odporúčam, sú jednička!
čo hovoríte na dr durného, odborník dobrý ale ako človek?
Prosím vás nerobte z operácie chrbtice hotové hororové
akcie. Je to operácia, ktorá sa dá vydržať vo všetkých smeroch. Po prebudení je to v pohode a na druhý den je už lepšie a lepšie. Neviem či existuje nejaká operácia bez bolesti. Bola som operovaná 7x a prežila som to, Takže nestrašte ostatných pacientov, ktorí sú pred operáciou