Ahoj Katka, aj ja som po operácii krčnej chrbtici, v juli, čakám na kupele, jasne počas PN-ky a A-áčko, máme nárok aj na invalidný dôchodok. S pozdravom Eva
Elli bola by som rada keby si mi napisala ako sa mas ja chodim tiez k docentovi Rehakovi som velmi spokojna caka ma 13 februara operacia a to uz stvrta velmi sa bojim stale vaham ale je to vraj nutne uz mam zosrobovanu chrbticu ale sa to aj vyssie posunulo dakujem za odpoved
Zdravím Katka, v roku 2007 som bola v NZ operovaná na krčnú chrbticu, tiež mám titánové platničky. Je rok 2013 a opäť sa mi vrátili ťažkosti, ktoré som mala pred operáciou v NZ. O mesiac idem na MRI, dúfam, že to nebudú zrasty, na tie ma ešte pred operáciou doktori upozornili. Chcem len povedať, že v NZ mi veľmi pomohli, neurochirurgovia výborne odviedli svoju prácu. Nemohla som už s rukou hýbať a teraz nemôžem opäť, dúfam, že ma nečaká ďalšia operácia krčnej chrbtice. je pravda, že si nedávam pozor a dvíham ťažké, ale inak to nejde. Už raz keď je operovaná chrbtica, už sú problémy celý život, aj keď je operácia prevedená úspešne. Prajem veľa zdravia.
Mne tiež bola zistená mediálna hernia disku L4-5, mala som veľké bolesti, ktoré vystreľovali až do palcov na nohách, bolesti krížov, niekedy ma seklo tak, že som nemohla chodiť. Užívala som veľa liekov, obstrekov a pomohlo mi náhodou opichovanie mezokainom, ktoré mi poradila jedna lekárka. Asi po piatej injekcii mi bolesti prešli. Teraz už mám 62 rokov, hernia sa mi zaobalila, zvápenatela a už nemám také bolesti, hoci si napríklad nedokážem sadnúť tak, aby som si dočiahla na prsty, mám problém so strihaním nehtov na nohách. Ale čo sú moje problémy na rozdiel od ostatných vašich?
Dobry den, chcem vas poprosit, lebo uz nemozem vydrzat od bolesti, som po operacii krizovej chrbtice, nakolko sa mi pohla nahrada. Na MR mi napisali zle urobena operacia, chcem vediet ci sa da nieco preto spravit, nakolko ma stale presuvaju v terminoch na reoperaciu, bola som v nemocnici, dostala som herpes, poslali ma domov a tak trpim, ze nasi p. lekari si to nedokazu ani predstavit. Dakujem.
Ahojte, chcela by som sa spýtať aké máte skusenosti s PRT liecbou, ako prebieha či je to bolestivý zákrok, v akom stave budem po zákroku, či budem umrtvená počas zakroku alebo nie. či budem práce neschopná potom, ked hej ako dlho? Keď stým máte niekto skúsenosti, budem veľmi rada ak mi odpíšete. 20. februára mám termín v Nitre, takže sa mi to uz dost blíži a začínam sa toho báť. Pekný deň Vám prajem.
Dobrý deň.
Mám problém s platničkami 3 / 4 4 / 5 5 / 6 preto sa chcem opýtať kde Vás operovali a kto. Ďakujem veľmi pekne s pozdravom
Dobrý den, som tesne po operaciií krčnej chrbtici takže 2. 4. 2013. to bolo. Mala som tam vyrastky a mám stale veľké bolesti. Hlavane z glganím, pocit odpadnutia, trasú sa mi ruky a hlane napatie v hlave. Beriem lieky aj injekcie ale este nezabraly. Lekari hovoria že je to normalné, ale nie som si istá, lebo mi nič nezaberá. Boli sme štyria v ten den operovaný a oni vôbec nemaly tie problemy ako ja. Prosím Vás poradte my čí vobec normalne ze bolesti neustupujú, ale dokonca sa shoršuju. Dakujem pekne.
Kde bol manzel v kupeloch? A ake procedury mu boli predpisane. Tiez mam ist do kupelov a zvazujem, ktore. Takisto som citala, ze nie vsetky su dostatocne odborne a niekomu sa aj pohorsilo. Rada by som tomu predisla.
Síce dva roky po, ale konečne triezvy a možno aj odborný názor.
Ja jsem byl operovan v Novych Zamkoch na chrbticu, davali mi titanovou platnicku. Operace byla robena cez brisni otvor, takze byla delana zepradu. Byl jsem operovan v roku 2004. Hrozilo mi, ze zustanu na voziku a tak sem nemel na vyber. Bud operace a nebo invalidni vozik. Tehdy sme byli operovany 4 lidi. Bylo to poprve, co takyto zakrok se dela v NZ neurochyrurgii. Chcem povedat, ze az nejake malickosti, ktere sa nedaju srovnavat s bolestami pred operaci, jsem nadmiru spokojeny a dnes mam 53 rokou a kazdy den urobim na bicykli teraz od 30 do 40 mil. Neni problem, ze sportovanim, je sice pravda, ze dakedy se noha zasekne pri obycajnej chodzi a musim si nohu chyti a posunut si ju s rukou dopredu a potom normalne naskoci ako sa hovori a je vse v pohode, ale toto sa mi stava tak raz za rok. Co sa tyka stavu po operaci titanove platnicky cez predny otvor, tak mozem len dodat, ze hned na druhy den som ja aj moji dalsi 3 kolegovia mohli sediet a aj chodit - nebolo to sice zo zacatku idealne, ale islo to a s pomoci rehabilitacnych sestricek som sa dal za par mesiacou dokopy. Je pravda, ze po taketo 5 hodinove operaci som mal problem s bruchom, pretoze ked vas operuju, tak vsetky creva z vas vytahnu a brusna dutina je roztahnuta, haky a po zasiti vas brucho bude bolet este 5 mesiacou urcite, ale chrbtica bola v poriadku hned po operaci. Tymto chcem podakovat profesorovi Bruno Rudinskemu a celemu operacnemu timu za skvele odvedenu robotu, nebol som stasnejsi ako po operaci, pretoze kdo nezazil bolesti platnicek a x noci bez spanku, tak si nevie ani predstavit, aka je to slast, ked je clovek v pohode. Sice platnicku lekari tam vpasovali a operacia sa vydarila ne na sto percent, ale len na 86-87 percent - cituji osetrujuceho lekara. Ale som nadmieru spokojeny. Chcem nazaver podotkut, ze po operaci je treba cvicit a cvicit, a po pol roku so zasa zarezaval v praci ako predtym a sport mi take nerobi zadny problem, preto kto mate tuto moznost a mate problemy s platnickama a potrebujete titanovu platnicku, ktora vam bude doporucena neurochirurgom, nevahajte a dajte sa operovat a pokial by som mohol doporucit, tak v Novych Zamkoch, opravdu su tam odbornici na taketo veci, akurat by zrejme potrebovali noviejsi vybaveni operacnych salou a inaksie izby po operaci, ale to je uz ina otazka a nie je to v nasej moci zmenit. To je asi vse co som chcel napisat, dakujem vsetkym ktori si toto precitali.
Ešte ma napadlo, že mi veľmi dobre slúžia aj madlá, za ktoré sa ťahám hore. Tie Vám tiež predpíše lekár za kratšie 20 cm sa nedopláca, za dlhšie do vane 50 cm sa dopláca, ale nie veľa. Tie madlá pomáhajú aj vo vani a bezpodmienečne treba pýtať Rcp. na protišmykovú podložku na dno vane. Dúfam, že som už nič nezabudla. Držím palce, Lika.
Dobrý deň, čo sa týka toalety, lekár Vám predpíše nádstavec na normálnu toaletnú dosku (môžete ho vidieť v nemocnici) , ak máte vaňu, predpíše Vám takú univerzálnu sedačku do vane, najlepšia je anglická - nedopláca sa nič (ani na jedno), jednoducho sa nastavuje a je bezpečná! Čo sa týka sedenia, výborná je klačačka, nekoľko je dosť drahá kúpila som ju cez internet a ešte taká vysoká guľatá stolička ako od klavíra, resp. barového sedenia. To sa mi osvedčilo keď som chcela pozerať z terasy alebo z okna. Dúfam, že nie je neskoro a trošku som Vám pomohla. Želám veľa zdravia a trpezlivosti. Lika
Aj ja som bola operovsná v NZ v 2004, doteraz som vďačná prof Brunovi Rudinskému a jeho týmu, že chodím. Bolesti sa sporadicky vracajú ale skvelá dr. Perknovská s nimi vždy"zatočí" MD Guna terapiou.
Dobry den chcela by som vedieť či ten zakrok PRT bol bolestivy a ako to prebiehalo tiež idem do Nitry v decembri dakujem
Dobry den,
aj moja mamina ide na operaciu v decembri do Nitry. Mozem sa opytat kedy mate nastupny termin? Dakujem Jana
Ja dom bola operovana v. Ruzomberku nov. 2013na krize. Menili mi platnicky. a fixaciu mi robili. Operacia trvala 3 a pol hodiny. Naozaj mozem povedat ze. doktori aj sestricky boli sikovne mile a ochotne. To vam cestne prehlasujem keby ze este. raz ma chceli operovat. tak radsej volim smrt. Po prebudeny. strasny bezmocnost, ziadna sila… Sestricka ma celu noc plachtou obracala bola velmi mila. napomocna. Ale. v. zivote nikdy, a teraz uz diesti tyzden lezim dedim alebo chodim. No viac ako dvatcat metrov neprejdem silne tlaky bolesti mam v krizoch. Bojim sa ci to tak aj neostane, cvicim kazdy. den dba krat aj tak som stale slaba. Ja dsom mislela ze po operacii vsetko bude ok ale neni to tak, a uz nikdy ani nebude. Odporucam kazdemu pokedy sa da. vydrzat nefajte sa na operaciu. To je nieco hroznr
Ja som mala isť ešte pred dvomi rokmi ale bojím sa toho.
Ahoj můžem sa spýtat ako sa cítite po operácii?
Ahoj Majka, našla som príspevok v databáze, je dosť starý, ale predsa, mám ten istý problém, preto prosím o správu, ako sa máte a čo ste na koniec s tým podnikli. Ďakujem vopred za správu a akúkoľvek radu. Ľudmila