Operácia chrbtice

A čo by robili v iných mestách a nemocniciach, všetci si to predstavujú jednoducho! všade sú dobrý odborníci, zaleží len na tom či sa operácia podarí alebo nie! Niekomu tam pomôžu a niekomu zasa nie a to je všade! zaleží na náročnosti daného výkonu!

Ja som mavala velmi velke problemy. Zasekavala som sa, bolesti som mala. Cvicenia ani ine rehabilitacie pomohli vzdy na chvilu. Lezala som na neurologii na Antolskej a sam pan primar (mlady muz) mi povedal, ze neodporuca operaciu, lebo… milimeter vedla a ostanete ochrnuta. Hrozne som sa zlakla. Mlada baba, este som nerodila, no hroza. Dostala som sa vsak ku panu doktorovi Uhnavemu na Antolsku a am ani neviem ako, podpisala som mu suhlas k operacii. Nelutujem. Nemam najmensi problem. Moja platnicka bola vyskocena, vytecena, prasknuta a mala vyrastky.

Bola som opera and v rok u 2006 "laminectomia " vycistenie zuzeneho miesneho kanala, uz som nedokazala 10 minut stat alebo chodit. Na druhy den som bola prepustena do domacej liecby. Nosila som korzet, bez rehabilitacie. O dva roky neskor ma operovali znova, robili mi fixaciu L3 L5 Dynesis system 6 sroubou. Bolesti sa zhorsili natolko ze beriem opiatove analgetika hydromorfon. Dalsia operacia nepripada do uvahy, len vyssie davky analgetik. Kupele po operacii tu neexistuju a tak chodim do kupelov na vlastne trovy do Bojnic na Slovensko. Chcem tym povedat ze stazovat sa na zdravotnictvo nic nikomu nepomoze. Zijem v Canade a pomoci sa nedockam ani s uplatkom ani bez. Prajem kazdemu vela lasky a sily bojovat s bolestou.

Anka, už ste si podali o ID? Ja mám tiež problémy, s krčnou chrbticou, na Kramároch mi povedali operovať, odmietla som, asi som urobila chybu, lebo sa cítim stále horšie. Myslíte, že je šanca dostať ID kvoli problémom s chrbticou?

Evka, aj ste sa odvolali? Nepokúšate sa podať novú žiadosť? Ja mám s Nitrou tiež svoje skúsenosti, len negatívne, ale podám si novú žiadosť, operovať sa nedám, neverím, že mi pomôže.

Tibor,
odvolali ste sa na najvyšší súd, už ste dostali rozhodnutie? Ako dlho to trvá? Ja čakám od februára, a stále nič. Treba sa ísť niekam informovať? Alena

Ano podala som si a uznali ma iba na 40 perceent čo nie je invalidita, tak sa idem odvolat! invalidita je od 41 perc. problemy mam stále ani nejdem vypisovat mam toho po krk, v robote nezvladam svoju pracu a chodím unavena ako nejaky pes! zajtra píšem odvolanie.

Skusali ste akupunkturu? DDobre ste urobili. že ste odmietli. su aj ine miernejsie postupy liecby. Parafin a cviky z rukami, teda cviky s ramenami a chrbtove cviky + dychove cvicenia pomahaju.

Anka, ja čakám na rozhodnutie najvyššieho súdu už od februára. Tiež mi dali 40%, odvolala som sa na krajský súd, ani tam som neuspela, tak som to skúsila na najvyššom a čakám, asi zbytočne. Držím vám palce. Alena

Alenka ako ste napísala odvolanie na súd? a može to trvat tak dlho? neviem presne ale nemám napísat aj na so. poitovnu ustredie do Blavy? možno to preto tak dlho trvá! ? alenka, možem vam zavolat? ak ano, tak ma potešíte! napíšte mi č. dakujem

Alebo mi rovno len prezvonte a ja vam zavolam spät! 0908584498. anna

Anka, ked som neuspela na sociálnej poisťovni, hned tam mi povedali, že sa mám odvolať na krajský súd, aj tam do podatreľne som niesla odvolanie. Formát podania som si našla na internete. Potom ma predovali na krajský sud v Nr, ani tam som neuspela, ale napísali mi, že sa možem cestou krajského súdu odvolať na najvyšší súd, aj som tak urobila ešte vo febr. t. r. a čakam.

Anka, nebudem Vám teraz volať, ale rada si vymením skúsenosti, lebo sama neviem, ako ďalej. Do práce nevládzem, ja vlastne už málo vládzem, a neviem, čo bude so mnou. Stále som na PN a nemam ukončenu diagnostiku.

Alenka moja zlatá, ja som na tom rovnako ako vy, ja som si včera napísala odvolanie a pošlem, tiež sa bojím že neuspejem ale nemôžem to vzdat, ved sme totálne vyčerpaní aj z roboty a ešte mame takéto diagnozy a musím chodit do roboty a nemám sa ani ako preliečit. lieky nepomáhajú, bolesti a problémy sa iba stupnujú a pevne dúfam že sa mi tam v chrbte nič neposunulo, inak mi hrozí dalšia operácia, čo by som velmi nerada. ale budem bojovat. socialka, si robí s ludmi čo chce. mám chronické ochorenie chrbticee, chronickú osteoartrozu a všetko to spôsobuje tieto problémy. alenka, odpíšte. anna.

Pani Anka,
mozem Vam poslat SMS, alebo zavolat?
Rada by som si Vas aj Tibora pridala na FB do priatelov, ale neviem mena.

Tesim sa, dakujem

Lili

Milá Anka,
zajtra idem na kontrolu k neurologovi, mne sa stále točí hlava, mám závrate, bolí ma ľava ruka a pri srdci. Mam problémy s krčnou chrbticou, uvidím, čo povie neurolog, potom mám ísť na konzultáciu na neurochirurgiu. Podala by som si žiadosť do soc. poisťovne na prešetrenie môjho zdrav. stavu, ale ja čakám na rozhodnutie najvyššieho súdu od februára, a stále neviem, ako na tom som s uznaním ID. Po vyšetreniach stále chodím, a môj zdrav. stav sa od podania ID veľmi zhoršil, ale vtedy mi priznali len 40%.

Ano možte mi poslat sms, moje čislo je uvedene trošku vyššie v odpovedi, pozrite si ho velmi sa teším! aj na fb si ma možte dat. anna.

Zdravím vas Alenka, ja už podávam odvolanie, len neviem kde mam adresovat to odvolanie či rovno na krajsky sud alebo na socialku, vela ludí mi radí že rovno na krajsky sud! a vy ste ako pokračovala s tým odvolaním kam ste to poslala? mna sa to stále len zhoršuje, cítimto na sebe ako ma vykrúca do jednej strany ako keby sa mi tam vytvárala skolioza a potom začnú bolesti a je zle, to potrebujem oddych na lôžku, aj doktor operatér mi to odporúčal!. posudková absolútne nebrala ohlad na tieto skutočnosti a ani sa ma neopýtala aku pracu vykonávam! nechápem, som prekvapená z jej posudku a správania! šak ja im to nandám, ako Tibor hovorí až do štrasburku to poženie!

Milá Anka, tiež som to poslala priamo na krajský súda čakala som, kedy ma predvolajú. Na pojednávaní som bola vo februári, a neuspela som. tak som sa hned odvolala na najvyšší súd, a stále nemám rozhodnutie.

Zdravím, milý Milo, ako dlho čakáte na operáciu? Komu chodíte?
Ja Dr. Džuberovi, ale ešte sme sa na operácii nedohodli.