Ahoj kika, kúpele by mali pomôcť, zmierniť zdrav. problém. Málo ľudí pozná liečivé účinky medi. Doporučila by som používať medenú šatku. Meď lieči, je proti bolesti, uvoľňuje kŕče svalov okolo stavcov a je to tepelná terápia. Viac info na e-maily.
Ahojte=) Ja som Ema mam 12 r. a krivú chrbticu 40 stupňov. Operácia ma čaká o 2 roky (možno) u doktora Popluhára v Žiline. Teraz nosím korzet asi 1 týždeň aj 5 dní ho už mám. No nie je to najlepšie ale dá sa v tom vydržať tých 23 hodín denne. =)
Ahojte
máte niekto skúsenosť s endoskopickou diskektómiou v driekovej oblasti?
ďakujem
Ahoj, ja som bola na operácií v tvojom veku tiež u Dr. Popluhára, ale mala som tuším okolo 50 stupňov… Najlepšie rozhodnutie v živote, bolesti prestali, síce som bola mesiac v nemocnici a asi dva mesiace doliečovania, ale určite to stálo zato P. S. : teraz mám už 22 rokov
mam na platnickach opuch l4 / 5 l5 / s1 (g55. 1*) ne viem na koho sa mam obratit za cinaju ma boliet uz aj obydve nohy vedeli by ste mi poradit nie jakeho odbornika. dakujem maria
Dobry den pan Tibor R. Chcem sa opytat- podla vas podla coho urcuju lekari koho budu a koho nebudu operovat. Dole som citala ze pani mala posun L5 / S1 na 2, 7. Ja mam na 4, 8. Slovo operacia ma desi. Mam sa bat? Vobec neviem co bude nasledovat. Z nicoho nic naraz diagnoza a som zmatena. Bolesti opisovat nebudem. Naco ked sa to tu spomina v kuse
Dobry den napište mi ado@atlas.sk
29.01.2016 som sa podrobil na Neurochirurgickej klinika, FNsP Nové Zámky operacii nevyhnutnej vymeny platnicky krcnej chrbtice, ako 61 rocny pacient.
Operovany som bol MUDr. Žingorom Danielom. Vysoka uroven odbornosti a velmi zodpovedny pristup celeho personalu od momentu, ako som sa prihlasil na Neurochirurgickom oddeleni, az do prepustenia do domaceho liecenia.
Hned po operacii mi spadlo olovo z hornych koncatin. Vracia sa mi spat stracana sila do ruk a prstov.
Ziadna bolest, ktora bola niekedy az neznesitelna.
Do 10-ho dna, som mal pomerne silne bolesti v krku a hornej casti chrbta.
Ten 10-ty den sa mi to az tak vystupnovalo, ze som si musel vecer dat tabletku na spanie, aby som to predychal.
Mozno na mna posobila aj vyrazna zmena tlaku smerom dole.
Ked som sa v utorok zobudil, ako by utalo, uplne iny stav, vyrazne k lepsiemu. Uz ziadna podobna bolest .
Cez NET som si nasiel niekolko videí pooperacnych cviceni na krcnu chrbticu a podvecer som sa pustil do toho.
Skoro ma trafil slak, tak to opat bolelo, ale potom obrovska ulava a zmena k lepsiemu.
Vlastne necitim temer ziadnu doterajsiu bolest v krku, chrbte aj po celom tele.
Temer kazdy vecer hned od prveho dna, co som doma chodim vecer behat cca 3 - 4 km, dokonca som bol za fotbalistami v telocvicni a trochu som si zakopal loptou o stenu a popretahoval podla moznosti svoje hnaty v posilovni.
Neprezieram sa, ako v minulosti, zhodil som za tych par dni 3 kg, aj o to sa lepsie citim.
Vyrazne sa mi z hodiny na hodinu zlepsuje stav. Dokonca ani zmena tlaku nema na to vplyv.
Ruky pracuju bez najmensich negativnych zmien a tazkosti, pribudajucim casom su silnejsie aj silnejsi hmat v prstoch.
Akurat po cviceniach, ale aj pohybe vonku sa citim hodne viac unaveny, ako v minulosti.
Teraz som uz 13 – den po operacii.
Nie len, ze sa drzim pokynov, ktore som dostal po odchode do domaceho liecenia, ale nieco spravim aj naviac pre seba.
Vysledok je velmi pozitivny, zdravotny stav sa mi vyrazne zlepsuje a stabilizuje.
Myslim si, ze len od samotneho pacienta velmi zavisi, ako rekonvalescencia prebieha.
Som presvedceny, ze bez urcitych namahavych az bolestivych cviceni, tak trochu na hrane moznosti sa potom nedaju ocakavat pozitivne vysledky.
Len hladat nedostatky od samotnej operacii, nie je ten pozitivny postoj.
Dobrý deň ,môj manžel podstúpil dve operácie v MT a stálemu nie je dobre. Chcem sa spýtať, koľko ste platili za uvedenú operáciu v Ružomberku?
Ďakujem.
Prosím o informáciu, či ste za túto operáciu platili a keď, tak koľko? Mám o ňu záujem. Dík - Emília.
Pn - ka trvá rok. Tiež som po takejto operácii už 5- ty mesiac.
Dobrý deň. Aj ja som po operáií krčnej chrbtice. Robili mi výplň platničky a odstraňovali mi herniu. Zákrok bol robený 4. mája 2016. Vie mi niekto poradiť ako dlho trvá PN-ka. Moja obvodná lekárka ma už chce vypísať do práce. Praujem ako školníčka a upratovačka v materskej škole. Neítim sa šete na to.
Ďakujem
neviete mi prosim vas poradit kde robia operacie stavcov lebo v ružomberku ze nemali taky pripad ako som ja.ma niekto daku skusenost o operacii stavcov.budem vdacny za kazdu radu.dakujem.
Môžeš byť na PN až rok a podľa pooperačného stavu zvážiť invalidný dôchodok.