Myslim, ze netreba davat za vinu slovenskym lekarom ale problem je ekonomicko celoslovensko spolocensky. Myslim, tym konkretne na suc. zariadenia v nasich nemocniciach. V Amerike by vam platnicku transplantovali.
http://www.or-live.com/distributors/nlm-flash/tra_2459/rnh.cfm?id=745
TU je adresa, ktora by mohla napovedat viac k tomu co som predtym uviedol.
Mila Marta, neviem, ale zda sa mi, ze by ta mohla zamestnat firma medializovanych reklam. Vela hovoris, malo povies.
Nemohla som nereagovať, keď toto všetko čítam, a viem že sú aj iné spôsoby /nezavrhujem v žiadnom prípade oper. liečbu má prísne indikácie kt. sa nesmú podceňovať./je len veľmi ťažké toto všetko zhrnúť do jednej vety.
Dalo by sa veľmi zjednodušene povedať, že ide o cvičenie, no tomu však predchádza súbor postupov takzvanej manuálnej terapie. spočívajúcej v odstránení svalovej dysbalancie a nastavením pevných častí s použitím rôznych postupov podľa prof. Lewita , Tichého a Mc Kenzie a ďalších autorov pri ktorých saodľahčí tlak platničky. Je to mnoho detailov, podľa ktorých treba postupovať a ak by sa dal napísať konkrétny postup tak ho tu napíšem je vám lepšie a po svete nechodí toľko ľudí s radikulárnymi bolesťami. Cieľom môjho príspevku bolo iba povedať ľuďom, že existuje aj niečo iné ako hneď operácia. Dnešná fyzioterapia využíva len prístroje, zábaly, masáže a pod. nie je to zlé ale podstata má byť iná a to uniklo, a nejde o žiadnu alternat. medicínu, ale o obyčajnú biomechaniku spojenú s neurofyziologickou podstatou pohybového aparátu.
Moja rada :nájdite si dobrého dobrého ale fakt dobrého fyzioterapeuta, ktorý sa venuje chrbticiam a vie presne o čom tu hovorím. /je ich smrtelne malo a takto ho rozoznáte /
držím prsty a skoré uzdravenie Ondrejovi a aj ostatným.
MOJA M\MA
Dobry den, prosim Vas, velmi ma zaujala metoda, o ktorej tu pisete, mozem poprosit o konkretny kontakt na Vas? Vopred velmi pekne dakujem, s pozdravom
J. Marcek
manterap@zoznam.sk
Ahojte chorôbky, bohužiaľ aj ja patrím medzi tých ktorí podstúpili operáciu platničiek v RK. Všetko bolo OK cítila som sa dobre v nemocnici. Nebolo to bohvie čo ale myslela som si, že to bude horšie.Teraz po 4 mesiacoch mám problémy s pálením v stehennom kĺbe a musím si dávať veľký pozor pri otáčaní keď ležím no proste na všetky prudké pohyby.Čakajú ma kúpele a dúfam a to veľmi , že sa to zlepší. Držím Vám všetkým palce aby sa to len a len lepšilo.
moja manzelka ma tiez probemy z chrbticov,uz sme mali dohodnutu operaci v novych zamkoch,ale sme sa rozhodli ze vyskusame este fizioterapeuta,zatial je to pomaha pohyb sa zlepsil az na bolesti v litku tie pretrvavaju,ma niekto s takym niecim skusenost,pomoze to ?
Keď fizioterapeut vyčistí nervovú dráhu od končekov prstov až po podkolennú jamku bolesť lítka určite ustúpi.S pozdravom Priateľ
to vyzera ako operacia velmi podobna tej, ktoru som nedavno absolvovala. mas aj ty nieco podobne za sebou?
dobry den
Som studen zacal som studovat na zdravitnickej skole a prave preberame tralgit,tramal,tramalbene a prosim vas pomohli by ste mi zistit nazvy po latinsky lebo mam pisat z toho pracu a neviem to nikde najst.velmi pekne dakujem velmi mi pomozete
dobry den
Som studen zacal som studovat na zdravitnickej skole a prave preberame tralgit,tramal,tramalbene a prosim vas pomohli by ste mi zistit nazvy po latinsky lebo mam pisat z toho pracu a neviem to nikde najst.velmi pekne dakujem velmi mi pomozete
Tralgit, Tramal a Tramabene sú obchodné názvy liekov, oni latinské názvy nemajú. Majú spoločnú účinnú látlu tramadol = tramadoli hydrochloridum.
Alebo tiež: tramadol = tramadoliumchlorid
Pekný deň!
Poprosím o pomoc. Mám 35rokov a za sebou 2 operácie chrbtice, podľa poslednej MR teraz už aj indikáciu na 3. chirurgické riešenie… MR ukazuje protrúziu disku vľavo na širšej báze do hlbky asi 1 cm, s evidentnou kompresiou a defiguráciou durálneho vaku ako aj kompresiou koreňových štruktúr vľavo. Má niekto podobný problém? Kde sa mám dať operovať? Keď, tak už musím mať istotu. Kto mi to zaručí?
Nikto,taky sa ešte nenarodil, ale ak oper. tak Nové Zámky. Držím palce nalez nie dobrý.
Pocula som ze Doc.Rehak je velmi dobry odbornik.Ma s nim niekto skusenosti???
Dakujem,lili
Manzela operovali na herniu disku L5/S1 v roku 2007 po operacii mu urcili postoperacnu fibrozu v segmente L5/S1, neskôr pridali diagnozu medialna protuzia disku L4-5 bulding disk L3-4 s herniou vlavo foraminalne ,osteochondroza intervertebrál. diskov v rozsahu L5-S1,L4-5,L3-4,L2-3,Th11-12.Po operacii sa cítil 3 mesiace dobre až kým neabsolvoval kúpelnu liečbu od vtedy ma stale zvedčujuce sa bolesti už absolvoval všetko /PRT 3x,4 tlakove blokady,banky,REBOX,TENS, obstreky SI klbov a rôzne lieky / a naprava nenastala.Už 6 rokov kríva začína ho boliet bedrový klb a cely bok navštivili sme ortopeda a ten pridal dalšiu diagnozu spondylosis lumbalis.St.p.op.pre He disci intervert. L5/S1 a doporučil mu vyšetrenie EMG a rázove vlny /ESWT/ 1 dávka-20 eur treba najmenej 5 dávok / zvažujeme či je to dobrá investicia či to vôbec pomôže?A môže mi niekto poradit ako zastavit /liečit/ osteochondrozu cim dalej tým viac sa objavuje v jeho zdravotnej dokumentacii.Poradte prosím Vás čo máme dalej robit je ešte mlady 40 rokov.Za skore rady vopred Dakujem Adriana