Pacientov trpiacich na únik moču bude pribúdať

Starnutie populácie prináša so sebou aj množstvo nežiaducich javov a ochorení. Jedným z nich je inkontinencia, čiže únik moču z močového mechúra



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/9069-pacientov-trpiacich-na-unik-mocu-bude-pribudat

Podľa mňa je to ale neskutočne zlá skúsenosť, keď sa žena s niečím takým musí vysporiadať. Keď si zoberiem seba, študentka milujúca šport a ešte do toho aj keď malý únik, ale predsa. Začala som to riešiť už trošku dávnejšie. Prešla som na kegelove cviky, lekárka mi odporučila brusnice, ktoré si okrem sušeného ovocia dopĺňam aj v podobe doplnku výživy urovalu pastiliek a ženy by nemali zabúdať piť veľa vody. Tak zostávajú močové cesty stále v strehu. Okrem toho netreba podceňovať hygienu! No myslím, že naša spoločnosť je dosť vyspelá, aby ženy aj muži vedeli, že by ju mali udržiavať stále :slight_smile:

No z vlastnej skúsenosti viem, že je to poriadná hrúúúza. ja som po pôrode mala s tým fakt problém a to som mladá baba. Ale Incovenal Comfort som ZAčAla brať na odporúčanie lekára - lebo to je nehormonálna tabletka takže sa dalo v pohode… pomohlo veľmi. A cvičila som na spevnenie panvového dna.

Ja som s tým mala problém po porode, mne na to pomohol len ive inkontinstop, nemusela som to nijak výrazne riešiť, trochu cvičenia a ive a prešlo to :slight_smile: Treba posilniť panvové dno.

Ja sa po pravde ani nečudujem. Všade veľa stresu a životospráva je o ničom. Nikto nemá čas na poriadne si uvariť zdravé jedlo a mladí čo jedia len fastfoody, tak to je fakt bonus. Sú aj rôzne typy, čo som sa dočítala minule, u žien sa to volá inkontencia a môže mať rôzny pôvod, takže ani nemusíte byť starý a bude vás niečo také trápiť. Myslím, že keby bola menej unáhlená doba a ľudia sa poriadne stravovali a cvičili, tak by to bolo super. moja mama napríklad na únik moču používala uroval manosa akut a ja som jej pomáhala v tom, aby dodržiavala pitný režim :slight_smile: vždy sme si povedali “napijeme sa vodičky” a už to šlo :wink: