Permanentný make-up

Dobry vecer,
zaujima ma tema pernamentneho make-upu … zvazujem ho uz dlhsie, ale zaujimaju ma rizika. Ako dlho vydrzi permanentny make up - linky na ociach, ci perach v 100 % stave a co nasleduje potom. Je potrebne ho “dorabat” alebo robit uplne nejake nanovo ?
vdaka
Zuzana

Dobrý večer,

pri permanentnom make-upe sa do pokožky vpichujú prírodné pigmenty, ktoré postupom času blednú. Takto upravená pokožka vydrží v priemere 2-5 rokov v závislosti od typu pleti a použitého pigmentu.
Po zákroku sa pokožka hojí približne 2 týždne, po tejto dobe sa zvyčajne robí korekcia na miestach, kde došlo k vypadnutiu pigmentu.
Po pár rokoch by som “tetovanie” odporúčala oživiť kompletne.

Dakujem velmi pekne, prosim vas, viete mi poradit, kedy je aj vhodny cas na pernamentny make-up. Ja si myslim, ze by to mohli byt jarne mesiace. Mozete mi to potvrdit ?

dakujem pekne

Zuzana

Dobrý deň prajem,

aplikácia PMU je možná v podstate celoročne, za predpokladu dodržania učitých podmienok. Máte však pravdu, že jar je vhodným obdobím, kedže počas hojenia “tetovania” je nevhodné opaľovať a ponárať sa. Úspešné hojenie môže skomplikovať aj nadmerné potenie. Preto sa v tomto období treba vyhýbať športom, pri ktorých sa pokožka tváre príliš prekví a spotí.

Katarína