Pitva človeka

Na pitvu dietata su skoleny osobne pracovnici u nas v ustave a su to fakt silne zaludky, lebo aj ked pracujem ako patologicka, ja by som sa pitve dietata tiez nevedela venovat.

Ahoj, chcem sa ta opytat, ked pracujes ako patologicka, ci je mozne poziadat o vysledky pitvy najblizsieho clena rodiny. Dakujem.

To ako Vasa stara mama vyzerala urcite nebolo podla postupu danej pohrebnej sluzby, ktora sa mala o to postarat, pricom v zapati mala byt upovedomena pohrebna sluzba, suhlasim teda, ale jedno viem, vasej nebohej starej mame a nikomu pozostale zdrave organy uz nepomozu, tak preco odopriet vidinu zivota alebo zachrany inym, ktori este maju sancu zit. Aby prave ti, co to odsudzuju neboli raz na tej strane, na ktorej sa caka na neboztika a jeho “pomoc” zdravymi organmi, samozrejme to nikomu neprajem.

Uz davnejsie chcem pracovat na patologii, zatial som vzdy robil nieco ine s pracou v zdravotnictve, nemam ziadne skusenosti som z okresu Dunajska Streda, prosim poradte, ako mam moznost dostat nejaku pracu na patologii.

Ja chodim na zdravotnu skolu a v buducnosti by som chcela byt sudnou lekarkou. Na pitve nie je nic hrozneho, ved je to objasnenie pripadu a tak.

Raz mi ukazali video z pitvy cloveka, no videla som len kusok a nemohla som dalej na to kukat. Potom som sa tak trochu citila previnilo, ze som to pozerala, citila som sa morbidne alebo nejak tak, ako spinava, ale to bol len moj pocit tesne po tom. Odvtedy som to este nepozerala. Ale nemyslim si, ze je niekto vadny, ked si pozrie pitvu. Ved to by pomaly museli byt vadni aj ti ludia, co pridu k nejakej nehode, pri ktorej trcia ludom organy z tela alebo maju odtrhnute casti tela, je to len v sile zaludka a osobnosti. Nie kazdy na to ma zniest ten pohlad.

Mno ked chces byt patologickou to je pekne, ja som sa nou stala po dlhych rokoch, lebo je to najtazsii odbor a nejde tu len o objasnovanie pripadov, ale aj o bezne histologie atd.

Zavisi to od patologa, ci postupoval podla pravidiel pitvy, ale v tomto pripade sa to asi neda povedat, ak sa takyto pripad vyskytne, poskodena rodina sa moze stazovat a dozadovat odskodne od nemocnice.

Suhlasim s kolegynou, pretoze aj na nasom ustave su prisne pravidla a dokonca sa spisuje v akom stave sa odvzdava mrtvola.

Ty by si chcela byť súdnou lekárkou? Celé dni trváiť s mŕtvolami a rezať a pitvať ich? No fuj! Ešte si to radšej dobre rozmysli, život má aj krajšie stránky.