Plastická operácia očných viečok nie je len estetickým zákrokom

Rieši aj problémy so zrakom

V niektorých prípadoch pokles mihalníc braní úplnému otvoreniu oka a v horných kvadrantoch redukuje rozsah zorného pola. „Chodia k nám najmä starší pacienti, ktorí túto operáciu nevyhnutne potrebujú. Tkanivo na hornej mihalnici im ochabuje a prevísa aj s množstvom tuku. To im nielenže spôsobuje výraz unavenej tváre, ale sa im aj zužuje očná štrbina a majú problém s videním,“ povedala očná lekárka Katarína Kornfeld z Centra mikrochirurgie oka (CMO) a dodala, že v takýchto prípadoch môže pracovisko, kde sa operácie vykonávajú podať návrh zdravotnej poisťovni na úhradu operácie. Predsedníčka Slovenskej asociácie jednodňovej chirurgie a riaditeľka Centra mikrochirurgie oka, JUDr. Eva Vidová, si myslí, že absolvovanie plastiky mihalníc v očnej klinike so sebou prináša úžasnú výhodu. „Na operačnom stole má nad vami ruky špičkový očný lekár, ktorý je naučený na prácu pod mikroskopom – dôležitý je pre neho teda každý mikromilimeter,“ prezradila JUDr. Vidová.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/14281-plasticka-operacia-ocnych-viecok-nie-je-len-estetickym-zakrokom

Pre mňa bola operácia viečok niečo čo mi nielen omladilo výraz tváre no predovšetkým ovisnuté viečka mi bránili v jasnom videní. Doslova mi vadili ako boli spaduté a dokonca niekoľko ľudí mi typovalo vyšší vek čo mi na sebavedomí moc neprídávalo. Vedela som že sa to stáva vekom ale zase som sa až tak staro necítila. Nakoľko som si o tomto zákroku prečítala a rekonvalescencia vyzerala celkom rýchla zdala sa mi to ako dobrá voľba ako osviežiť svoj výzor. Neváhala som a objednala som sa na konzultáciu. Troška som sa bála ale po tom čo mi doktor zákrok vysvetli som ostala kľudnejšia. Už je tomu niekoľko mesiacov čo som zákrok v Yes Visage podstúpila. Hojenie prebiehalo celkom rýchlo, a naozaj okrem pár obkladov som nič nepotrebovala. Za týždeň som veru normálne fungovala. Moje oči vyzerajú sviežo a mladšie. A čo je najlepšie že nemám pocit že mi niečo stále zavadzia v zornom poli.